На Херсонщині стартує Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини

27 Листопада 2020, 22:14

У Херсонські області з 1 грудня стартує 17 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. 

Про це повідомляє онлайн газета “Вгору”.

За інформацією видання, 1 грудня, о 14:00 відбудеться онлан-пресконференція, присвячену відкриттю XVІІ Мандрівного міжнародного фестивалю  документального кіно про права людини Docudays UA у Херсонській області.

У заході візьмуть участь регіональні організатори Мандрівного фестивалю: Олена Старюк – керівниця громадської приймальні БО «Фонд милосердя та здоров’я»; Оксана Глєбушкіна – виконавча директорка ГО «Громадський центр Нова генерація».

Також у прес-конференції візьмуть участь місцеві партнери, які організовують відкриті та закриті покази у громадах Херсонської області.

Онлайн-прес-конференція відбудеться на платформі Zoom https://us02web.zoom.us/j/7958092968?pwd=b2d1cWo1RFF0bDhERUFTUVZWL1o0Zz09

з трансляцією у мережі Facebook на сторінці https://www.facebook.com/DocudaysUAKherson/

За інформацією на Фейсбук-сторінці Мандрівного Docudays UA / Херсон та область, уперше у вересні цього року в гібридному форматі стартував 17 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Попри пандемію COVID-19, найцікавіші документальні стрічки про права людини побачать мешканці/-ки понад 200 міст і містечок України. Традиційно Мандрівний Docudays UA триватиме до кінця грудня і завітає до 21-ї області України: Київської, Дніпропетровської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Херсонської, Чернігівської, Чернівецької, Тернопільської, Волинської, Донецької, Житомирської, Харківської, Вінницької, Одеської, Сумської, Закарпатської, Рівненської та Хмельницької.

В Херсоні і Херсонській області традиційно покази триватимуть наприкінці листопада – початку грудня.
Цього року майданчиками для показів і обговорень фільмів стануть не лише кінотеатри, будинки культури, школи, вищі навчальні заклади, кіноклуби, креативні простори, книгарні, бібліотеки та установи пенітенціарної системи. У відповідь на виклики пандемії у межах Мандрівного Docudays UA відбудеться низка онлайн-кінопоказів та просвітницьких заходів. Незалежно від формату проведення заходів глядачі і глядачки матимуть нагоду поспілкуватися з режисер(к)ами стрічок, запрошеними правозахисниками/-цями, діяч(к)ами культури.
Через тему «Тін Спіріт» цьогорічний фестиваль розмірковує над тим, як може звучати голос молодi в обговоренні суспільних питань, чи можуть діти розглядатись не лише як об’єкти захисту, але й як суб’єкти прав, як у ситуації збройного конфлікту держава може протидіяти насильству й експлуатації дітей, реалізовувати їхні права на освіту та розвиток і чи обмежується процес дорослішання викликами підліткового віку.

Нагадаємо, Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документальних фільмів про права людини.

Фестиваль – неполітичний і некомерційний. Організатори – ​Українська Гельсінська спілка з прав людини; – Громадська організація «Докудейз»;​ – Благодійна організація «Фонд милосердя та здоров’я»; – Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв; – Оргкомітет (складається з представників Української Гельсінської спілки з прав людини, Громадської організації «Південь», Благодійної організації ” Фонд милосердя та здоров’я”, Центру сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв та запрошених фахівців у галузі кінодокументалістики, захисту прав людини, менеджменту та фандрейзингу); – Регіональні партнери.