На Херсонщині продовжують встановлювати камери відеоспостереження для розкриття злочинів та профілакти правопорушень

25 Листопада 2020, 22:23

В Музиківській об’єднаній територіальній громаді встановлюють камери відеонагляду.
Про це йдеться у повідомленні сільради.
У Музиківській територіальній громаді буде встановлено 9 камер відеонагляду, з них 6 – в селі Музиківка і три – в Східному. Частина обладнання вже змонтована.

Відеоспостереження дозволить ідентифікувати особу злочинця, розкривати кримінальні правопорушення по гарячих слідах, а в результаті розкриття вказане відео буде беззаперечним доказом у кримінальному провадженні, а також виступить попереджувальним засобом в профілактиці скоєння кримінального, адміністративного або іншого правопорушення.
Станом на середину поточного року на Херсонщині встановлено та працюють 73 відеокамери в рамках впровадження на території області програми відеоспостереження та відеоаналітики «Безпечне місто».
За інформацією інтернет-видання Новий візит, на Арабатській Стрілці в районі горячего джерела біля ринку та стоянки автомобілів встановлені камери відеоспостереження високої якості. Крім того наявні відеокамери в масових місцях на території Щасливцевської сільради. За їх допомоги вже розкрито більше 10 злочинів.
У Генічеську заново встановили пляжні та міські онлайн веб-камери, призначені для залучення туристів на цей курорт.
За даними видання Український південь, під час інтерв’ю начальник Білозерського відділу поліції підполковник поліції Олексій Войчек розповів фахівцям Координаційного офісу безпеки при ГО “Білозерський центр регіонального розвитку” про необхідність встановлення камер відеоспостереження в громадських місцях усіх населених пунктів. Основна мета – профілактика правопорушень та боротьба зі злочинністю.Представники поліції постійно наголошують на необхідності встановлення технічних засобів для контролю за станом охорони громадського порядку на вулицях та в громадських місцях на території населених пунктів Білозерського району.

У результаті спільної роботи селищної ради та поліції на території Білозерської ОТГ в рамках програми «Безпечне місто» вже встановлено та функціонує 16 засобів відеоспостереження. З них у смт Білозерка – 13, в селі Томина Балка – 1 та в селі Надеждівка – 1. До цього в Білозерці вже працювали три відеокамери.

Музиківська ОТГ вже виділила кошти на встановлення 9 камер відеонагляду.

Такі засоби дають змогу ідентифікувати особу злочинця, розкривати кримінальні правопорушення по гарячих слідах, а в результаті розкриття вказане відео буде беззаперечним доказом у кримінальному провадженні, а також виступить попереджувальним засобом в профілактиці скоєння кримінального, адміністративного або іншого правопорушення.

Олексій Войчек розповів, що дані з відео систем про ДТП, крадіжок, викрадення авто дуже допомагають у роботі правоохоронних органів. Наприклад, за допомогою камер відеонагляду в поточному році розкрито злочин, пд час якого 18 фактів скоєння групою осіб викрадення майна жителів Білозерського району .

Також встановлення відеокамер надасть можливість закільцювати Білозерський район відеоспостереженням, з метою контролю за автотранспортом при в’їзді та виїзді в район та сусідні села.