На «Чонгарі» прикордонникам пропонували хабар за порушення вимоги самоізоляції

28 Листопада 2020, 23:13

На КПВВ «Чонгар» прикордонникам пропонували хабар за не встановлення додатку «Дій вдома».

За інформацією прикордонників, громадянка України, яка направлялася з окупованого півострова на материкову частину України через КПВВ «Чонгар», Під час проходження паспортного контролю  запропонувала прикордоннику кошти в розмірі 500 гривень за безперешкодний пропуск без встановлення мобільного додатку «Дій вдома».
Військовослужбовці від неправомірної винагороди відмовились та повідомили співробітників Національної поліції про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».
Як повідомлялося, нещодавно інша громадянка України також пропонувала  прикордонникам хабар у розмірі 1000 гривень, аби виїхати з Криму на Херсонщину без встановлення мобільного додатку «Дій вдома». Херсонець в аналагочіному випадку пропонував 400 гривень.
Наразі всі КПВВ працюють у звичайному штатному режимі і з обмежень діє лише вимога встановлення програми “Дій вдома” для проходження самоізоляції.
За рішення Кабінету міністрів, після відновлення роботи КПВВ на адміністративному кордоні з окупованим Кримом громадяни, які слідують з півострова на материкову Україну, мають встановити мобільний додаток «Дій вдома» та пройти самоізоляцію. У разі неможливості встановлення такого мобільного додатка, особа підлягає обсервації.
Кабінет Міністрів України врегулював своєю постановою всі гуманітарні підстави для перетину КПВВ на випадок, якщо їхня робота буде обмежуватись.За інформацією Кабміну, у разі тимчасового припинення роботи КПВВ пропуск осіб здійснюється за наявності підстав гуманітарного характеру із визначеного переліку.
Нагадуємо порядок використання додатку Дій вдома:
В разі виникнення додаткових питань щодо перетину КПВВ, а також потреби підтримки у перетині, контакти служби звернень Представництва Президента України в АР Крим:
 Мобільний номер телефону для звернень кримчан через Viber та WhatsAppp змінено: +380675476575
Інші контакти Служби звернень Представництва:
за адресою для звернень громадян: м. Херсон, проспект Ушакова, 42
 за телефоном безкоштовної “гарячої лінії”: 0 800 502 192
 за допомогою мережі Skype – обліковий запис: ark predstavnictvo
 електронною адресою: zvernennia@ppu.gov.ua