Ігор Колихаєв перемагає у виборах мера Херсона (паралельний підрахунок голосів)

16 Листопада 2020, 10:01

Вибори Херсонського міського голови відбулися без серйозних та системних порушень, явка була більшою ніж у другому турі в 2015 році. За результатами паралельного підрахунку голосів перемогу здобув народний депутат України, лідер партії “Нам тут жити” Ігор Колихаєв.

З посиланням на дані ЦВК у Херсонському КВУ проінформували, що з 255тис. 396 виборців міста проголосували 53 тис. 362 виборця, або 20,89%
Штаб Ігоря Колихаєва провів паралельний підрахунок голосів та на підставі 100% опрацьованих протоколів повідомив результати. За їхніми відомостями за Ігоря Колихаєва проголосувало 65,13% або 34 тис. 012 виборців.
За Володимира Сальдо проголосувало — 34,87% або 18 тис. 213.
Відповідно, приблизно 1137 бюлетенів є недійсними або близько 2,1%
За результатом спостереження Комітету виборців України, відсутні жодні підстави вважати результати голосування якимось чином спотвореними.
Голосування відбулося у вільній обстановці, було належно організованим.
Підрахунок голосів на тих дільницях, де знаходилися представники КВУ, пройшли без серйозних порушень.
Херсонська обласна організація КВУ презентує результати незалежного спостереження під час виборчої кампанії та дня голосування на виборах міського голови Херсона (другий тур). Презентація відбудеться у понеділок, 16 листопада, о 12.00 в Медіа-центр “ІРС-Херсон” за адресою: вул. Пилипа Орлика, 30, офіс 33. Спікери – Дементій Білий (голова ХОО КВУ), експерти ХОО КВУ Олександр Мошнягул та Володимир Молчанов.
За інформацією Головного управління Нацполіції в Херсонській області, станом на 20.00 15 листопада до поліції надійшло 27 заяв та повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. 11 повідомлень стосувалися незаконної агітації, 3 – щодо незаконного опитування, 9 конфлітів та інших порушень на ДВК, 2 – підкуп виборців та по одному щодо знищення або псування бюлетня та спробі винесення бюленя.
Всі повідомлення зареєстровані в Єдиному обліку та опрацьовуються. За результатами перевірок станом на 20:00 складено адміністративні протоколи за ст.212-10 КУпАП «Порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації, агітації референдуму» та ст. 212-23 КУпАП «Пошкодження, приховування, знищення свого виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі або винесення його за межі приміщення для голосування».
Нагадаємо:
  • У неділю, 15 листопада, відбувалося голосування з виборів Херсонського міського голови.
  • 25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори, на яких українці обирали депутатів місцевих, районних та обласного рад, голів міст, селищ і сіл. Вибори проводилися за новим Виборчим кодексом, який передбачає пропорційну систему виборів депутатів з відкритими списками до місцевих рад тих населених пунктів, де зареєстровано понад 10 тис. виборців. Вибори в територіальних громадах з меншим числом виборців проходили за мажоритарною системою.