Херсонські підприємці отримали 64 мільйони гривень держдопомоги під час карантину

20 Листопада 2020, 19:56

На Херсонщині допомогу за державною програмою фінансової підтримки бізнесу по частковому безробіттю на період карантину отримали 5,3 тис. підприємців, загальна сума виплат склала близько 64 млн грн.
Про це повідомили в Херсонському обласному центрі зайнятості.

“Перш за все, аби розраховувати на допомогу держави, варто бути чесним з нею. Потрібно працювати легально та виплачувати зарплату співробітникам не “в конвертах”, а офіційно. На жаль, через великий відсоток тіньової зайнятості не можуть звернутися до нас, аби отримати фінансову підтримку”, – наголосив директор Херсонського обласного центру зайнятості Євген Єрашов.
Державну підтримку у випадку призупинення своєї діяльності через карантин можуть отримати офіційно зареєстровані ФОПи, які сплачували Єдиний соціальний внесок протягом останніх шести місяців до зупинення або скорочення діяльності.
Додатково ознайомитися з державними програмами підтримки бізнесу можна ознайомитися за посиланням: https://epo.org.ua/covid19/

Постановою Кабміну № 306 визначено порядок надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину.

Допомога по частковому безробіттю на період карантину надається міськими, районними і міськрайонними центрами зайнятості та філіями регіональних центрів зайнятості роботодавцям із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва для виплати допомоги працівникам у разі втрати ними частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) діяльності внаслідок  карантину.

На сайті центру зайнятості описується покрокова інструкція щодо отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину.