Громади Херсонщини отримають “мобільні кейси”

27 Листопада 2020, 07:57

Офіс Реформ Херсонської області передає громадам Херсонщини «мобільні кейси» для  забезпечення принципів доступності та справедливості при наданні адміністративних послуг населенню.

Як повідомили в обласній адміністрації, завдяки мобільному офісу маломобільні верстви населення та мешканці віддалених від ЦНАПу населених пунктів зможуть отримати адміністративні послуги, не відвідуючи установу. Це актуально, передусім, для людей, які через стан здоров’я не в змозі самостійно дістатися до ЦНАПу. З іншого боку, технічне оснащення «мобільного кейсу» дозволить адміністраторам ЦНАП забезпечити належну якість надання послуг.

Урочисте вручення «мобільних кейсів» для Олешківської, Кочубеївської, Новорайської та Білозерської громад, яке відбудеться 2 грудня о 10:00 у приміщенні Херсонської обласної державної адміністрації за адресою: пл. Свободи 1 (2 поверх, зал засідань).

Після вручення пройде навчання для представників зазначених громад щодо навичок роботи з «мобільними кейсами».

Проєкт ”Мобільний кейс” як засіб забезпечення принципів доступності та справедливості при наданні адміністративних послуг населенню» реалізує Офіс Реформ Херсонської області і в партнерстві з Херсонською обласною державною адміністрацією за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та сприяння Херсонської обласної державної адміністрації.

З огляду на те, що частина ЦНАПів області на сьогодні забезпечена «мобільними кейсами», проєкт зорієнтований на підтримку діючих ЦНАПів, у яких вказана послуга відсутня.

Реалізація проєкту дозволить:

– посилити спроможність територіальної громади у наданні соціальних, правових, адміністративних послуг;

– створити умови для забезпечення рівного доступу до отримання адміністративних послуг громадянам України різного соціального статусу;

– забезпечити соціальну захищеність людей з обмеженими можливостями;

– підняти якість надання послуг населенню, завдяки чому створюватимуться умови для зменшення відтоку населення з громади;

– зміцнити довіру мешканців громади до влади.