У Генічеську з’явився новий лікар, з яким можна заключити декларацію (ВІДЕО)

26 Листопада 2020, 23:34

Леонід Торубар

Під час онлайн-конференції медіа-центру IPC-Генічеськ директор Центру первинної медико-санітарної допомоги Леонід Торубар звернувся до жителів Генічеського району.

Лікар порекомендував місцевим мешканцям дотримуватися протиепідемічних заходів через зростання захворюваності на COVID-19, а також розповів, що робити при проявах гострого респіраторного захворювання.
У жителів району, в яких досі нема сімейного лікаря, є можливість заключити декларацію: в Центрі ПМСД з’явився новий лікар, в інших лікарів кількість пацієнтів за деклараціями перевищує рекомендований МОЗ ліміт.
наразі в області 9633 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус.
З них:
4264 людини побороли недуг;
5159 людей інфіковані COVID-19;
210 людей померли.
За інформацією МОЗ, з 26 листопада громадяни України мають можливість залишити запит на виїзд мобільної бригади через всеукраїнський контакт-центр МОЗ із протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 за безкоштовним номером 0-800-60-20-19. Мобільна бригада – це група медичних працівників, задача якої взяти у хворого мазок для подальшого проведення ПЛР-тесту на COVID-19.
Нагадаємо, 2 листопада розпочав роботу всеукраїнський контакт-центр МОЗ із протидії коронавірусній хворобі. Тепер, щоб отримати вичерпну інформацію, яка стосується лікування та діагностики COVID-19, варто лише зателефонувати за номером 0-800-60-20-19.