Двоє мешканок Херсонщини потрапили на шахраїв в Інтернеті

26 Листопада 2020, 22:46

За одну добу двоє мешканок Херсонщини потрапили на шахраїв в Інтернет. За віртуальний товар жінки перерахували псевдопродавцям 25 тисяч гривень.
Про це повідомили в херсонському главку поліції.
За вказаними фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1. ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство». Поліція встановлює осіб причасних до злочину.
В Білозерське відділення поліції звернулась 35-річнна жителька району. Жінка розповіла, що на одному із Інтернет-сайтів вона замовила продукти харчування на суму понад 11 тисяч гривень. Продавець попросив повну передоплату за свій товар. Жінка погодилась на такі умови і перерахувала всю суму за товар, але замовлені продукти так і не отримала.

Крім того, 22-річна мешканка Нової Каховки замовила через онлайн-магазин у соціальній мережі Інтернет смартфон. Дівчина перерахувала 14 тисяч гривень на картку продавцю, але замовлений гаджет й досі не отримала.
“Поліція Херсонщини звертається до громадян: не сплачуйте наперед гроші за замовлений товар в мережі Інтернет! У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте «102»”, – нагадали правоохоронці.