DOBRE презентує посібник з комунікації в період кризи для громад

23 Листопада 2020, 22:58

27 листопада в Українському кризовому медіа-центрі відбудеться обговорення на тему «Комунікація і криза: як громадам протистояти викликам і успішно діяти в період кризи» та презентація однойменного посібника для громад.

Про це повідомили в Програмі USAID DOBRE.

Під час заходу планують обговорити наступні питання:

  • як громадам ефективно комунікувати під час кризи,
  • чому сьогодні особливо важлива якісна взаємодія у громадах,
  • “one voice” як технологія комунікації донесення головних повідомлень на різних рівнях,
  •  ефективна комунікація з мешканцями – досвід українських та закордонних громад

Учасники обговорення:

– Лара Мудрак, авторка посібника, медіаконсультантка, Президентка компанії Win Win Communication

– Юлія Єсмуханова, в. о. керівника Програми USAID DOBRE

– В’ячеслав Негода, заступник Міністра розвитку громад і територій України (ТВС)

– Володимир Купрій, експерт з громадського представництва Програми USAID DOBRE

– Олександр Слобожан, виконавчий директор Асоціації міст України

– Олександр Корінний, голова Асоціації об’єднаних територіальних громад України, голова Новоукраїнської територіальної громади, Кіровоградська область

– Жанна Панченко, старша комунікаційна менеджерка, експертка зі стратегічних комунікацій та репутаційного менеджменту Офісу реформ Кабінету міністрів України

– Сергій Поперечний, голова Теребовлянської територіальної громади, Тернопільська область

– Яніс Вілнітіс, мер міста Лієпая (Латвія)

– Ірина Малик, координаторка комунікації Українського кризового медіа-центру Програми DOBRE

Круглий стіл транслюватиметься на Facebook-сторінках Програми DOBREДецентралізація та Українського кризового медіа-центру, а також на Youtube-каналі Ukraine Crisis Media Center.

У коментарях під трансляцією глядачі зможуть поставити запитання до спікерів. Також питання можна надсилати завчасно на електронну пошту dobreucmc@gmail.com та у повідомлення сторінки програми DOBRE у Facebook.

Як повідомлялося, через пандемію коронавірусу більшість запланованих заходів в рамках програми DOBRE була перенесена в онлайн-режим, проводяться вебінари з актуальних питань, міжнародні онлайн-конференції. Тематика: як уберегти себе та протидіяти поширенню коронавірусу, організувати роботу органів місцевого самоврядування в умовах карантину, налагодити комунікацію в кризових умовах, допомогти підприємцям в ОТГ під час карантинних обмежень тощо.

Записи відеоматеріалів доступні для широкого загалу на відкритому місяць тому каналі у Youtube, а також на сторінці програми у Фейсбуці, сайті децентралізації.

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. До консорціуму виконавців програми DOBRE, на чолі з Global Communities, входять: Український кризовий медіа-центр; SocialBoost; Фонд розвитку місцевої демократії (FSLD/FRDL), Малопольська школа державного управління при Краківському університеті економіки (MSAP/UEK), Польща; Національний Демократичний Інститут (NDI).

Програма USAID DOBRE працює в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській. Із червня 2020 року Програма розпочала свою роботу ще в трьох областях: Запорізькій, Чернівецькій, та Чернігівській.