Для українців на окупованих територіях і переселенців запустили гід з державних послуг

28 Листопада 2020, 20:18

На порталі «Дія» запрацював Гід з державних послуг. Внутрішньо переміщені особи (ВПО) та громадяни України, які проживають на тимчасово окупованих територіях, можуть знайти в цьому гіді деталізовану інформацію про послуги, які надає держава.

Як уточнили в Міністерстві з питань реінтеграції ТОТ України, зараз на на сервісі доступна інформація про більше ніж 1200 державних послуг. Дані в Гіді постійно оновлюються і невдовзі на портал «Дія» буде перенесено сто відсотків державних послуг в Україні.

Тут можна знайти актуальну інформацію про те, як отримати державну допомогу особам, позбавленим свободи незаконними збройними формуваннями, окупаційною адміністрацією Російської Федерації з політичних мотивів, як стати на облік внутрішньо переміщеній особі, як отримати житло для тимчасового проживання, як оформити документи державного зразка, якщо людина проживає на ТОТ, як отримати пільговий кредит ВПО, учасникам АТО та ООС на придбання житла тощо.

Крім того, там деталізовано  строки, вартість та куди звертатися у разі відмови у наданні послуг.

Як повідомлялося, з 5 жовтня в мобільному додатку «Дія»  повноцінно запрацювала електронна довідка внутрішньо-переміщеної особи (ВПО), якою можна користуватись нарівні з паперовою або замість неї.

Нагадаємо:

  • Кабмін України ввів електронну довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеного особи (ВПО). Переселенці, які отримали в установленому порядку довідку ВПО, матимуть відображення в електронному вигляді всієї інформації, яка є в цій довідці. Для цього потрібно лише встановити мобільний додаток «Дія» та пройти електронну аутентифікацію.
  • Правозахисниця розповіла, що таке довідка ВПЛ, як і для чого її потрібно отримувати переселенцям.