COVID-19 на Херсонщині: понад 200 нових випадків та п’ять летальних

27 Листопада 2020, 23:55

За минулу добу на Херсонщині зафіксовано 212 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, з яких 16 дітей та 14 медичних працівників. Нові випадки виявили й у Генічеському районі.

За даними облдержадміністрації, на COVID-19 захворіли:
131 особа – жителі м. Херсон;
25 осіб – жителі Каховського району;
16 осіб – жителі м. Нова Каховка;
9 осіб – жителі Великоолександрівського району;
7 осіб – жителі Білозерського району;
6 осіб – жителі Іванівського району;
4 особи – жителі Бериславського району;
4 особи – жителі Нововоронцовського району;
3 особи – жителі Голопристанського району;
2 особи – жителі Генічеського району;
2 особи – жителі Олешківського району;
1 житель Високопільського району;
1 житель Новотроїцького району;
1 житель Скадовського району.
Стан хворих задовільний, 183 особи перебувають на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом. До медичних закладів госпіталізовано 29 осіб.
Померли:
чоловіки, 73 та 90 років, а також жінка, 73 роки, жителі м. Херсон;
чоловік, 74 роки, житель Білозерського району;
жінка, 64 роки, жителька м.Нова Каховка.
Усі мали пневмонію та COVID-19.
За останню добу проведено 1469 ПЛР-досліджень та 1184 дослідження методом ІФА на виявлення коронавірусу. Також зафіксовано 117 нових одужань.
Тож наразі в області 9845 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус.
З них:
4381 людина поборола недуг;
5249 людей інфіковані COVID-19;
215 людей померли.
Нещодавно міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що введення локдауну в країні напряму залежить від епідемічної ситуації та завантаження медичної системи. Основною передумовою для введення нових, більш жорстких, карантинних обмежень в Україні буде епідемічна ситуація в країні та показник завантаження медичної системи.

“Пропозиції Міністерства охорони здоров’я щодо введення жорстких карантинних обмежень грунтуватимуться на епідситуації та показниках навантаження на українську медичну систему. Це про впевненість держави у тому, що усім громадянам з COVID-19, у будь-якому куточку країни, нададуть належну медичну допомогу: госпіталізують у лікарню, де є відповідні умови та фахівці, які зможуть зробити все, аби людина одужала”, — наголосив очільник МОЗ.
Міністр повідомив, що наразі в Україні порівняно напружена, але контрольована ситуація. З 55 886 ліжок, відведених під лікування хворих на COVID-19, зайнято 49,9% або 27 887 ліжко-місць.
“Майже 50% зайнятих ліжок — це достатньо багато. Але ситуація контрольована, медична система справляється, за що велика подяка лікарям та всім медичним працівникам, які кожного дня борються за життя громадян”, — зазначив Максим Степанов.
За словами керівника МОЗ, міністерство розглядає різні варіанти розвитку подій, однак розраховує, що ті обмеження, які вже діють в країні, покажуть свої результати за умови їх дотримання. Зокрема, очікується, що наступного тижня можна буде оцінити ефект від введення з 14 листопада карантину “вихідного дня”.
Нагадаємо, Кабінет Міністрів України запровадив з 14 до 30 листопада 2020 року карантин “вихідного дня”, а також підтримав перехід до загальнодержавного карантину з обмеженнями, які відповідають “помаранчевому” рівню епідеміологічної небезпеки.