АМУ розробила посібник для нових громад

24 Листопада 2020, 14:19

Фото IPC-Херсон

Асоціація міст України розробила практичний посібник для громад, який має допомогти новоствореним територіальним громадам зробити перші кроки та ефективно працювати.

Про це повідомили в АМУ, пише сайт IPC-Генічеськ.

“Після місцевих виборів, що відбулися 25 жовтня 2020 року на новій територіальній основі, важливим завданням є формування органів місцевого самоврядування територіальних громад та забезпечення безперервного функціонування місцевого самоврядування в процесі реорганізації представницьких та виконавчих органів.Щоб допомогти громадам організувати ефективну діяльність органів місцевого самоврядування Асоціація міст України розробила Практичний посібник. Видання складається з п’яти модулів, які пропонують типові документи, алгоритми дій, а також зразки рішень місцевих рад та їх виконавчих органів”, – йдеться у повідомленні.

Посібник складається з п’яти модулів:

  • Типовий статут територіальної громади (ЗАВАНТАЖИТИ)
  • Процедурні питання організації роботи органів місцевого самоврядування  (ЗАВАНТАЖИТИ)
  • Організація роботи виконавчих органів місцевого самоврядування. Примірні положення структурних підрозділів  (ЗАВАНТАЖИТИ)
  • Алгоритм основних дій з реорганізації органів місцевого самоврядування  (ЗАВАНТАЖИТИ)
  • Стратегічний план розвитку громади (на прикладі Бучанської міської ради) (ЗАВАНТАЖИТИ)

З більш детальною інформацією можна ознайомитись на сайті АМУ за посиланням.

Як повідомлялося, у неділю, 25 жовтня, в Україні проходило голосування з місцевих виборів. Усі населені пункти Генічеського району (у колишніх межах) увійшли до складу Генічеської міської територіальної громади.

За результатами голосування 25 жовтня до Генічеської міської ради пройшли 7 політичних партій. Найбільше місць отримала політична партія “Опозиційна платформа – за життя”. Головою Генічеської міської громади став також висуванець від партії ОПЗЖ, діючий мер Генічеська Олександр Тулупов.