У Присиваській ОТГ змінили назву сільради

26 Листопада 2020, 23:08

На першій після місцевих виборів сесії Григорівської сільської ради новообрані депутати перейменували назву сільради для уникнення правових колізій через неспівпадіння з назвою громади.

Про це повідомили у Херсонському регіональному відділенні Асоціації міст України, членом якої є Присиваська ОТГ.

«Нагадаємо, що Присиваська ОТГ – одна з небагатьох, чия назва не співпадає з назвою адміністративного центру ОТГ, а отже й сільської ради, – села Григорівки. Через плутанину дедалі частіше виникають правові колізії, котрих нарешті тут вирішили уникнути», – зазначили в АМУ.

Виконавчий директор РВ АМУ Лариса Оленковська надала консультації з прийняття важливого для громади рішення, що стосується приведення у відповідність та співзвучність назви сільської ради та самої громади. Депутатським корпусом прийнято рішення про перейменування Григорівської сільської ради Присиваської ОТГ на Присиваську сільську раду.

Виборці знову виявили довіру очолювати об’єднану територіальну громаду Сергію Кліщевському, віддавши за нього понад 63% голосів від загальної кількості учасників голосування. Сільський голова подякував за високу довіру та пообіцяв і надалі підносити та зміцнювати бренд Присишшя спільно з новим складом депутатського корпусу.

Набутий громадою досвід дозволяє говорити про її потенціал та перспективи, адже вона наразі посідає лідируючі позиції в рейтингах економічного зростання та інфраструктурного розвитку, залучення інвестицій.

Упродовж років з часу створення ОТГ, в яку увійшли сільські громади, розташовані вздовж озера Сиваш, тут вдалося ефективно зміцнити та наростити інфраструктурну базу населених пунктів. Напрацьовано чимало потужних інвестиційних проєктів, завдяки чому навіть в умовах жорсткого карантину вдалося не допустити колосальних бюджетних втрат, як це сталося в інших. Напрацювання в туристичній сфері зробили її відомою далеко за межами Херсонщини та інвестиційно привабливою в цій сфері. Фахівцям злагодженими зусиллями вдалося залучити до розвитку ОТГ позабюджетні проєктні кошти. Це сприяло не тільки стрімкому комплексному розвиткові та осучасненню бюджетних закладів громади в усіх населених пунктах, її комунальної сфери, покращенню надання освітніх, адміністративних, медичних та соціальних послуг, а й налагодженню міжмуніципальних зв’язків, сталого ділового партнерства з міжнародними донорськими організаціями.

Нагадаємо, що регіональні консультанти АМУ постійно проводять активну роз’яснювальну роботу під час виїзних та онлайн-консультацій, практикумів, дають фахові рекомендації у світлі особливостей та нового в законодавстві. Під час консультацій перевага надається формі інтерактивного спілкування, аби учасники отримували максимум відповідей на запитання, котрі їх цікавлять. Регіональні консультанти спільно з фахівцями громад напрацьовують різні варіанти вирішення існуючих проблем.

Як повідомлялося, у Присиваській ОТГ Чаплинського району Херсонщини, на території якої розташоване так зване Лемурійське озеро, цього року спостерігався справжній туристичний бум. Кількість відпочивальників суттєво зросла в порівнянні з минулими роками, та й контингент відпочивальників змінився: приїжджають переважно заможніші, ніж минулорічних сезонах.