У Генічеському районі передали допомогу від держави під час карантину на 2,2 мільйони гривень

29 Листопада 2020, 08:17

У Генічеському районі Центр зайнятості передає допомогу по частковому безробіттю. Завдяки відповідній програмі місцевий бізнес підтримали на суму 2,2 мільйони гривень.

Як проінформували сайт IPC-Генічеськ місцевий центр зайнятості, з початку анонсування програми по частковому безробіттю до Генічеської районної філії Херсонського обласного центру зайнятості надійшло 270 пакетів документів на отримання допомоги по частковому безробіттю. З них 249 від фізичних осіб-підприємців та 21 роботодавця району, в тому числі від 6 комунальних підприємств. Отримувачами допомоги стали працівники, які працюють в комунальних підприємствах, базах відпочинку, займаються пасажирськими перевезеннями та  фізичні особи – підприємці більшість яких ведуть діяльність у сфері торгівлі, послуг краси, громадського харчування.

Завдяки програмі допомоги по частковому безробіттю у Генічеському районні вдалося зберегти 393 робочих місця та профінансувати бізнес на суму 2,2 млн. грн

Як повідомлялося, під час карантинних обмежень для фінансової підтримки роботодавців та фізичних осіб-підприємців Кабінет Міністрів України постановою  від 22 квітня 2020 року № 306 (зі змінами) затвердив  «Порядок надання та повернення коштів, спрямованих на фінансування допомоги по частковому безробіттю на період карантину, встановленого КМУ з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.»

На Херсонщині допомогу за державною програмою фінансової підтримки бізнесу по частковому безробіттю на період карантину отримали 5,3 тис. підприємців, загальна сума виплат склала близько 64 млн грн.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України запровадив з 14 до 30 листопада 2020 року карантин “вихідного дня”, а також підтримав перехід до загальнодержавного карантину з обмеженнями, які відповідають “помаранчевому” рівню епідеміологічної небезпеки.
Громадяни України мають можливість звертатися до контакт-центру МОЗ із протидії коронавірусній хворобі. Тепер, щоб отримати вичерпну інформацію, яка стосується лікування та діагностики COVID-19, варто лише зателефонувати за номером 0-800-60-20-19.