“Жовті зони” Херсонщини: нові обмеження

05 Жовтня 2020, 17:51

У Херсонському главку поліції нагадали про заборони на територіях, нещодавно віднесених до “жовтого” рівня епіднебезпеки, та щоденну діяльність COVID-патрулів, які виявлятимуть порушників.

Про це розповів у відеозверненні представник ГУ Нацполіції у Херсонській області Ярослав Шанько.


З 5 жовтня у м. Херсон, Білозерському, Іванівському та Новотроїцькому районах Херсонської області починають діяти обмеження «жовтої» карантинної зони. Нове епідеміологічне зонування встановлено на 14 днів рішенням позачергового засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС.

На зазначених територіях діють всі обмеження “зеленої зони”:
▪ у громадських будівлях обов’язкове носіння масок або респіраторів;
▪ під час масових заходів допускається одна особа на 5 кв. м;
▪ кінотеатри можуть бути наповнені тільки на 50%;
▪ перевезення пасажирів у громадському транспорті дозволяється тільки у масках та в межах сидячих місць.
А також забороняється:
▪ відвідування установ соцзахисту, в яких перебувають люди похилого віку (крім тих, що надають послуги);
▪ робота після 24:00 та до 07:00 розважальних закладів (нічних клубів), а також місць громадського харчування, крім доставки та замовлення на винос;
▪ діяльність хостелів;
▪ проведення масових заходів в закладах харчування у кількості більше ніж 20 осіб.
За даними Херсонського главку Нацполіції, за минулі вихідні поліцейські склали 33 протоколи за порушення протиепідемічних заходів. Правопорушникам загрожує від 17 тисяч гривень штрафу.
Загалом від початку запровадження карантинних обмежень поліцейські Херсонщини склали 1540 адміністративних протоколів за ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей).
Як повідомлялося, за минулу добу в Херсонській області зафіксовали 69 нових лабораторно підтверджених випадків на COVID-19, один з них – в Генічеському районі.
Наразі в області 1496 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них: 670 людей побороли недуг; 797 інфікованих COVID-19; 29 – померли.
За даними МОЗ, в Україні за минулу добу захворіли 3 774 особи, з них 196 дітей та 156 медпрацівників; госпіталізовано 475 осіб; 33 летальних випадки; одужало 1 145 осіб.
5 жовтня (станом на 9:00) в Україні 230 236 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 4 430 летальних, 101 252 пацієнти одужали.
  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.
  •  Уряд прийняв рішення про продовження карантину в Україні до 31 жовтня (включно).