В Ощадбанку пояснили пенсіонерам-переселенцям, як можна зняти гроші без комісії

24 Жовтня 2020, 15:38

В Ощадбанку пояснили, чому у деяких пенсіонерів зі статусом внутрішньо переміщених осіб (ВПО) знімається комісія при знятті готівки з пенсійної картки в банкоматах Ощадбанку і як цього можна уникнути.

Ситуацію з нарахуванням комісії пояснили співробітники Ощадбанку, повідомляє портал «Донецкие новости», передає Центр журналістських розслідувань.

Зокрема, з 1 жовтня, відповідно до тарифів банку, існує ліміт на зняття готівки без комісії в банкоматах Ощадбанку та інших українських банків в тарифному пакеті «Мій Рахунок»: 15 тис. грн або 30 тис. грн (в залежності від типу пластикової карти), понад – комісія 1,0% + 5 грн.

«У касі банку можна зняти двічі на місяць без комісії будь-яку необхідну суму», – відзначили в Ощадбанку.

Крім того, на сайті банку детально розписані тарифи.

Так, для ряду карт (MasterCard Debit Standard, MC Debit Gold, MC Debit World, ЕПП Простір, ЕПП MC Debit World) розрахунки в торговельних мережах для пенсіонерів-ВПО – не тарифікуються. А за видачу готівки без карти (по системі дистанційного банківського обслуговування) банк бере 5 грн за кожну операцію.

Якщо знімати гроші в банкоматах інших банків, доведеться заплатити комісію 1,5% + 5 грн.

Як повідомлялось, в Ощадбанку спростували інформацію сепаратистських ЗМІ так званої «ЛНР», які в останній тиждень залякують одержувачів українських пенсій зі статусом вимушено переміщених осіб, які проживають на окупованій території Донбасу, тим, що нібито продовжені до 1 листопада карти Ощадбанку заблокують, якщо з них три місяці не знімали гроші.

Правозахисники пояснюють, що після 1 листопада не буде припинятися виплата пенсій пенсіонерам зі статусом вимушено переміщених осіб, які живуть на окупованому Донбасі.

Нагадаємо:

  • В Ощадбанку працює електронна черга для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з Донецької і Луганської областей, які відтепер можуть отримати картку у зручний для них час.
  • Правозахисники нагадали про зміни в обслуговуванні переселенців в Ощадбанку під час карантину.
  • Карти Ощадбанку для внутрішньо переміщених осіб, що обслуговуються за тарифним пакетом «Мій рахунок», термін дії яких закінчується під час карантину, не блокуватимуться до 1 листопада 2020 року.
  • Незважаючи на те, що дію платіжних карт Ощадбанку продовжено до 1 листопада, переселенці масово скаржаться на те, що банкомати «з’їдають» такі картки.
  • Ощадбанк заблокував частину прострочених пенсійних карт, термін дії яких продовжувався до 1 жовтня у зв’язку введенням карантину в Україні. Зараз продовжено термін дії прострочених карт тільки для пенсіонерів, які мають статус внутрішньо переміщених осіб (ВПО), за тарифним пакетом «Мій рахунок».