У Генічеській ТВК перераховують бюлетені (відео)

28 Жовтня 2020, 20:40

У Генічеській ТВК перераховують бюлетені та встановлюють результати виборів на 9-ти дільницях.

Про це сайту IPC-Генічеськ повідомив голова Генічеської міської територіальної виборчої комісії Юрій Тутов.

“Приймаємо протоколи дільничних виборчих комісій, багато протоколів було відправлено на уточнення, а на сьогодні ми вимушені проводити перерахунок голосів на деяких дільницях. Запрошені члени дільничних комісій, політичних партій, і кандидати, які мають змогу перевірити процес вскриття пакетів, перерахунку бюлетенів, а також дані протоколів, складання бюлетенів знову у пакунки для транспортування”, – розповів голова ТВК.

Причиною виникнення такої ситуації він вбачає людський фактор: обсяг роботи у членів ДВК був великий, члени комісій могли бути втомлені і зробити помилки. Виявлені неточності, на його переконання, не впливають на результати виборів.

“Не думаю, що це якийсь умисел, якихось значних змін не відбувається, але один-два голоси десь пропадають. Ми робимо все можливе, щоб обласний протокол вийшов за графіком, а це буде, мабуть, завтра. І, мабуть, завтра вийде протокол і районної ради. І потім ми приступимо до встановлення результатів виборів депутатів Генічеської міської ради і Генічеського міського голови”, – сказав Юрій Тутов.

Як повідомлялося, за паралельними підрахунками протоколів з виборчих дільниць на виборах голови Генічеської міської територіальної громади перемогу отримав Олександр Тулупов.

За даними ТВК, вибори в Генічеському районі пройшли без значних порушень. Явка склала близько 33% виборців.

У неділю, 25 жовтня, в Україні проходило голосування з місцевих виборів.