“Слуги народу” все ж таки балотуються у депутати Генічеської міської ради

11 Жовтня 2020, 18:00

Херсонській суд двічі скасовував рішення про реєстрацію кандидатів у депутати Генічеської міської ради від партії “Слуга народу”, обидва були оскаржені в Одеському апеляційному суді. 

Як повідомив сайту IPC-Генічеськ Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко, Одеський апеляційний суд залишив чинною реєстрацію кандидатів у депутати Генічеської міської ради від партії “Слуга народу”.

За його словами, у неділю, 11 жовтня, в Одеському апеляційному суді було оскаржено рішення Херсонського окружного адміністративного суду щодо скасування реєстрації виборчого списку кандидатів в депутати до Генічеської міськради від партії “Слуга народу” за позовом одного з кандидатів від іншої політсили.

Цю інформацію підтвердили кандидати у депутати Генічеської міськради від “Слуги народу”. Ухвала суду поки що не опублікована у єдиному реєстрі суових рішень.

Як раніше повідомлялося, на сайті ЦВК опубліковано списки кандидатів у депутати Генічеської міської ради від 7 політичних партій. При цьому список кандидатів від партії “Слуга народу” відсутній.

29 вересня Генічеська міська виборча комісія ухвалила рішення про реєстрацію “слуг народу”.

Спостерігачі заявили про порушення виборчого законодавства, а деякі кандидати – про наміри подати позови до суду для скасування цього рішення.

4 жовтня Херсонський окружний адміністративний суд скасував рішення Генічеської ТВК.

Згідно інформації щодо стану розгляду справ в Херсонському ОАС, це рішення було оскаржено.

Пізніше Херсонський окружний адміністративний суд частково задовольнив позов від кандидата в депутати від іншої політичної сили щодо визнання протиправною та скасування постанови Генічеської міської ТВК про реєстрацію кандидатів від “Слуги народу”.

Нагадаємо: