На протиепідемічні заходи під час виборчого процесу в Херсонській області виділили понад 1,8 мільйонів гривень

19 Жовтня 2020, 15:23

На здійснення протиепідемічних заходів під час виборчого процесу в Херсонській області загалом виділено понад 1,8 мільйонів гривень.

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій на нараді 19 жовтня.

За його словами, наразі у Херсонській області створено та працює 58 територіальних виборчих комісій. Згідно з постановою ЦВК №117, в області також створено 765 виборчих дільниць: 740 звичайних та 25 спеціальних, зокрема 4 – в установах виконання покарань.
“Сьогодні вони всі забезпечені приміщенням, транспортом, засобами зв’язку, обладнанням, необхідним інвентарем, технікою, меблями, протипожежними засобами, стендами та аптечками. Для проведення місцевих виборів на Херсонщині загалом виділено 56 млн 152 тис. грн. На сьогодні субвенція отримана та перерахована місцевим бюджетам області”, – розповів Дмитро Бутрій.
Також він додав, що переважна більшість виборчих дільниць області забезпечені вільним доступом для осіб з обмеженими фізичними можливостями. Крім цього, для громадян, які не здатні самостійно пересуватися, є можливість проголосувати за місцем проживання. Для цього передбачено 1600 малих переносних скриньок.

Нагадаємо: