Мешканець Херсонщини намагався підкупити прикордонників на КПВВ «Каланчак»

30 Жовтня 2020, 15:20

В КПВВ «Каланчак» на адмінкордоні з Кримом в черговий раз намагались підкупити прикордонників. Херсонець намагався потрапити з тимчасовово окупованої території АР Крим у Херсонську область без встановлення мобільного додатку «Дій вдома».

“Учора, до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Каланчак» прибув громадянин України, мешканець Херсонщини, який направлявся з окупованого півострова на материкову частину України. Під час проходження паспортного контролю громадянин запропонував прикордонникам 400 гривень за пропуск без встановлення мобільного додатку «Дій вдома».
Від хабаря прикордонники відмовились, та повідомили співробітників Національної поліції про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», – проінформували у прикордонному загоні.
Після проведення слідчих дій правоохоронці вилучили кошти, як речовий доказ, а громадянину все ж таки довелось встановити мобільний додаток «Дій вдома», після чого він проїхав на материк.

У жовтні мешканець Криму, який за інформацією прикордонників, порушив умови карантину, пропонував хабар у розмірі 1000 гривень за безперешкодний пропуск через адміністративний кордон та не притягнення до адмінвідповідальності. Прикордонники від неправомірної винагороди відмовились.

За рішення Кабінету міністрів, після відновлення роботи КПВВ на адміністративному кордоні з окупованим Кримом громадяни, які слідують з півострова на материкову Україну, мають встановити мобільний додаток «Дій вдома» та пройти самоізоляцію.
Для проходження самоізоляції ті, хто прибувають з ТОТ зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток «Дій вдома». У разі неможливості встановлення такого мобільного додатка, особа підлягає обсервації.