Кримчанин пропонував прикодонникам 1000 гривень, щоб потрапити додому

20 Жовтня 2020, 12:19

Мешканець Криму, який за інформацією прикордонників, порушив умови карантину, пропонував хабар у розмірі 1000 гривень за безперешкодний пропуск через адміністративний кордон та не притягнення до адмінвідповідальності.

Подія сталася на КПВВ “Чонгар”, повідомили в Херсонському прикордонному загоні Держприкордонслужби.
“Сьогодні вночі, до контрольного пункту в’їзду-виїзду «Чонгар» прибув громадянин України, мешканець Криму, який направлявся з материкової частини України на окупований півострів. Під час перевірки документів прикордонники встановили, що громадянин порушив статтю 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей». За безперешкодний пропуск через адмінмежу та не притягнення до адміністративної відповідальності він запропонував військовослужбовцям кошти у розмірі 1000 гривень. Прикордонники від неправомірної винагороди відмовились, адже прикордонне відомство має нульову толерантність до корупції і всіляко бореться з її проявами”, – наголосили прикодонники.
Про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» військовослужбовці Херсонського прикордонного загону повідомили співробітників Національної поліції та передали громадянина правоохоронцям.
Як повідомлялося, за рішення Кабінету міністрів, після відновлення роботи КПВВ на адміністративному кордоні з окупованим Кримом громадяни, які слідують з півострова на материкову Україну, мають встановити мобільний додаток «Дій вдома» та пройти самоізоляцію.
Для проходження самоізоляції ті, хто прибувають з ТОТ зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток «Дій вдома». У разі неможливості встановлення такого мобільного додатка, особа підлягає обсервації.