Херсонщину відвідало майже три мільйона туристів

05 Жовтня 2020, 16:44

Цьогоріч Херсонську область відвідало майже три мільйона туристів.

Про це під час селекторної наради розповів начальник управління туризму та курортів облдержадміністрації Микола Шаповал.
“Цей літній туристичний сезон ми проводимо під гаслом “Херсонщина неймовірна”. Тому вся робота направлена на те, аби гості, які відвідують нашу неймовірну область, саме такі відчуття й отримували. За 8 місяців цього року Херсонщину відвідало майже 3 млн туристів, зокрема близько 48 тис. іноземних гостей. Надходження туристичного збору до бюджетів усіх рівнів за 8 місяців склало 2,5 млн грн”, – розповів Микола Шаповал.
За офіційними даними, туристичні фірми, агентства та заклади розміщення сплатили 22,9 млн грн податків до бюджетів усіх рівнів. У суміжних галузях сплачено 868 млн грн податків до бюджетів усіх рівнів: торгівля – 517,2 млн грн, розваги – 31,7 млн грн, транспорт – 288,9 млн грн, розміщення та харчування – 30,2 млн грн
Цьогоріч на Херсонщину найбільше туристів завітало з Одеської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської та Київської областей. Серед іноземних гостей – громадяни Польщі, Франції, США, Швеції, Великобританії, Німеччини, Естонії, Туреччини та Італії.