COVID-19 на Херсонщині: новий рекорд, три нові випадки у Генічеському районі

10 Жовтня 2020, 01:42

У Херсонській області рекордна кількість виявлених за добу випадків COVID-19. У містах Херсон, Нова Каховка та у Білозерському, Високопільському, Іванівському, Нововоронцовському, Новотроїцькому, Олешківському районах встановлено «жовтий» рівень  епідемічної небезпеки. Новий розподіл набуде чинності з 00:00 години 12 жовтня.

За данними обласної адміністрації, на Херсонщині за минулу добу зафіксували 92 нових лабораторно підтверджених випадки на COVID-19, з яких у чотирьох дітей та семи медичних працівників.
Захворіли 68 осіб – жителі м. Херсон; п’ять осіб – жителі Нововоронцовського району; чотири особи – жителі Олешківського району; три особи – жителі Каховського району; три особи – жителі Генічеського району;
дві особи – жителі м. Нова Каховка; дві особи – жителі Скадовського району; дві особи – жителі Голопристанського району; один житель Чаплинського району; один житель Білозерського району; один житель Верхньорогачицького району.
Стан хворих задовільний, 86 осіб перебувають на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом. До медичних закладів зі станом середньої важкості госпіталізовано 6 осіб.
За останню добу проведено 820 ПЛР-досліджень та 1646 досліджень методом ІФА на виявлення коронавірусу.
Померли: чоловік, 72 роки, житель Чаплинського району. Мав захворювання на пневмонію та COVID-19; чоловік, 70 років, житель Каховського району. Мав захворювання на пневмонію та COVID-19; жінка, 64 роки, жителька Білозерського району. Мала захворювання на пневмонію та COVID-19.
Також зафіксовано 72 нових одужання.
Наразі в області 1806 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус.
З них: 832 людини побороли недуг; 939 інфікованих COVID-19; 35 померли.
  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.
  •  Уряд прийняв рішення про продовження карантину в Україні до 31 жовтня (включно).