COVID-19 на Херсонщині: кількість випадків перевалила за півтори тисячі

07 Жовтня 2020, 13:19

За минулу добу в Херсонській області зафіксовали 47 нових лабораторно підтверджених випадків на COVID-19. Серед інфікованих одна дитина та 6 медичних працівників. Загальна кількість випадків перевалила за півтори тисячі.
Про це йдеться у щоденному зведенні обласної адміністрації, передає сайт IPC-Генічеськ.
За останню добу проведено 764 ПЛР-дослідження та 1370 досліджень методом ІФА на виявлення коронавірусу. На COVID-19 захворіли 36 осіб – жителі м. Херсон; п’яти осіб – жителі Білозерського району; дві особи- жителі Олешківського району; один житель Каланчацького району; один житель Каховського району; один житель Чаплинського району; один житель м. Нова Каховка.

Стан хворих задовільний, 44 особи перебувають на самоізоляції під щоденним медико-санітарним наглядом. До медичних закладів зі станом середньої важкості госпіталізовано три особи.
Також зафіксовано 26 нових одужань.
Тож наразі в області 1591 лабораторно підтверджений випадок захворювання на коронавірус. З них: 712 людей побороли недуг; 850 інфікованих COVID-19; 29 – померли.
За даними МОЗ, 7 жовтня (станом на 9:00) в Україні 239 337 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 4 597 летальних, 105 970 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 4 753 нових випадки –  це антирекорд кількості нових хворих за добу.
Як повідомлялося, з 5 жовтня у місті Херсон, Білозерському, Іванівському та Новотроїцькому районах Херсонської області починають діяти обмеження «жовтої» карантинної зони. Нове епідеміологічне зонування встановлено на 14 днів рішенням позачергового засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС.
За даними Херсонського главку Нацполіції, за минулі вихідні поліцейські склали 33 протоколи за порушення протиепідемічних заходів. Правопорушникам загрожує від 17 тисяч гривень штрафу.
Загалом від початку запровадження карантинних обмежень поліцейські Херсонщини склали 1540 адміністративних протоколів за ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей).
Нагадаємо:
  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.
  •  Уряд прийняв рішення про продовження карантину в Україні до 31 жовтня (включно).