Біля Криму проходять тренування підрозділів ЗСУ: відпрацьовують знешкодження диверсантів

28 Жовтня 2020, 15:03

На Херсонщині тривають планові тренування підрозділів Сил спеціальних операцій Збройних Сил України зі складу угрупування військ, що несе бойову службу на межі з тимчасово окупованою територією АР Крим. Військові відпрацьвують механізмів виявлення й знешкодження диверсійно-розвідувальних груп противника.
“Загальна тематика навчань — відпрацювання комплексу превентивних заходів, спрямованих на забезпечення належного рівня захисту таких об’єктів від можливих терористичних загроз. Тренування відбуваються в умовах, максимально наближених до реальних, у взаємодії з підрозділами Служби безпеки України, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії, Державної прикордонної служби України, місцевими органами державної влади й місцевого самоврядування”, — наголосив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.
За його словами, нагальна необхідність цих тренувань продиктована наявністю на території, суміжної з півостровом, стратегічно важливих об’єктів з високим ступенем загрози терористичних посягань.

Під час навчань, головним завданням для військових — є відпрацювання механізмів виявлення й знешкодження диверсійно-розвідувальних груп противника. Практична складова відпрацьовується щоденно, як вдень, так і вночі.
“Підвищення рівня навченості особового складу протидиверсійних підрозділів — є запорукою успішної протидії терористичним загрозам з боку противника в смузі відповідальності угрупування військ на півдні України та забезпечення безпеки наших громадян” — підсумував Сергій Наєв.
Як повідомлялося, 23 вересня у селі Львове Бериславського району відбулися тактичні навчання тактичної групи окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ, підрозділів 16-ї десантно-штурмової бригади Збройних Сил Великої Британії та підрозділів Командування Сил підтримки ЗСУ. Участь у навчанні взяли й вертольоти армійської авіації Сухопутних військ, бойові літаки Повітряних Сил ЗСУ, а також Королівських повітряних Сил ЗС Великої Британії.
«Об’єднані зусилля-2020» розпочались в Україні 19 вересня. У перший день сотні піхотинців десантувалися неподалік від адмінмежі з окупованим Кримом. Для британських військових така масова висадка стала першою за останні 10 років.

Нагадаємо:

  • 20-26 липня у Чорному морі пройшли міжнародні навчання «Сі Бриз-2020». Згідно узгодженим в травні цього року планом проведення навчань їх учасники в зв’язку з пандемією коронавірусу відпрацьовували завдання виключно в морській фазі із залученням авіації.
  • Участь в «Сі Бриз-2020» взяли вісім країн, а однією з особливостей було залучення до навчання кораблів постійної групи НАТО.