Місцеві вибори-2020: На Херсонщині поліцейські відкрили 7 кримінальних проваджень

01 Жовтня 2020, 08:00

У Херсонській області поліцейські відкрили 7 кримінальних проваджень за фактами хуліганства, підкупу виборців, підроблення виборчої документації тощо. Крім того, був складений один адмінпротокол про адміністративне правопорушення.

За даними Главку Нацполіції Херсонщини, з початку передвиборчої кампанії до поліції Херсонської області надійшло 75 повідомлень про ймовірні порушення законодавства. Найбільше з них стосувалися незаконної агітації, порушення порядку її ведення та пошкодження агітаційних матеріалів. За кожним із них проводиться перевірка та приймаються рішення у відповідності до чинного законодавства.
Згідно інформації Національної поліції, в Україні з 5 вересня територіальні органи поліції зареєстрували 1808 повідомлення, пов’язаних із виборчим процесом.
Усього до ЄРДР внесено відомості щодо 142 кримінальних правопорушень: 77 – пов’язані з порушенням виборчого законодавства, 65 – пов’язані з виборчим процесом.
Як повідомлялося, в МВС було сворено Міжвідомчий координаційний центр, у кожній області окремо працює координаційний центр. Планується залучити 136 тисяч правоохоронців до забезпечення безпеки під час виборів: поліцейських, гвардійців, прикордонників, рятувальників та фахівців міграційної служби.
Під час виборів буде працювати 100% всього особового складу поліції. Зокрема, на охорону виборчих дільниць буде задіяно щонайменше 60 тисяч поліцейських.

Нагадаємо:

  • 7 липня Верховна Рада призначила вибори до місцевих органів влади в Україні на 25 жовтня 2020 року. На окупованих територіях Криму і Донбасу місцеві вибори проводитись не будуть до припинення військової агресії Росії, виведення незаконних збройних формувань, відновлення контролю над державним кордоном України та відновлення конституційного ладу та правопорядку на цих територіях.
  • 5 вересня офіційно стартував виборчий процес з проведення місцевих виборів.