З п’ятого жовтня Новотроїцький та Іванівський райони переходять до “жовтої зони”

03 Жовтня 2020, 19:24

З понеділка, п’ятого жовтня, три райони Херсонської області та обласний центр переходять до «жовтої» зони карантину.

Відповідне рішення було ухвалене на позачерговому засіданні Державної комісії з питань ТЕБ та НС, повідомили в Херсонській ОДА.

Місто Херсон, Білозерський, Іванівський та Новотроїцький райони Херсонської області було віднесено до “жовтої” карантинної зони. Нове епідеміологічне зонування встановлено на 14 днів та почне діяти з 00 годин 00 хвилин 05 жовтня (понеділок).
У зазначених населених пунктах діють всі обмеження “зеленої зони”, а також забороняється:
– відвідування установ соцзахисту, в яких перебувають люди похилого віку (крім тих, що надають послуги);
– робота після 24:00 та до 07:00 розважальних закладів (нічних клубів), а також місць громадського харчування, крім доставки та замовлення на винос;
– діяльність хостелів;
– проведення масових заходів в закладах харчування у кількості більше ніж 20 осіб.
Крім того рішенням регіональній комісії з питань ТЕБ та НС заборонено проведення у закладах освіти заходів, пов’язаними зі скупченням учнів (олімпіади, конкурси, екскурсії). Також органам місцевого самоврядування рекомендують утриматися від організації та проведення масових заходів.
За словами заступника начальника обласного главку поліції Дениса Захарченка, поліцейські продовжують щоденно контролювати дотримання протиепідемічних заходів у громадських місцях, транспорті, закладах харчування, на ринках та перевірятимуть дотримання карантинних вимог із запобігання поширенню вірусу COVID-19.
Загалом від початку запровадження карантинних обмежень за виявлені під час перевірок порушення поліцейські Херсонщини склали 1514 адміністративних протоколів за ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей). Мінімальний штраф за цією статтею становить 17 тисяч гривень.
За минулу добу на Херсонщині зафіксували черговий рекорд з кількості нових випадків COVID-19: 90 нових лабораторно підтверджених випадків на COVID-19.
Захворіли 59 осіб – жителі м. Херсон; 8 осіб – жителі Олешківського району; 6 осіб – жителі Білозерського району; 6 осіб – жителі Високопільського району; чотири особи – жителі Нововоронцовського району; три особи – жителі Каховського району;
один житель Чаплинського району; один житель Іванівського району; один житель Великолепетиського району; один житель Нижньосірогозького району.
Стан хворих задовільний, 82 особи перебувають на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом. До медичних закладів зі станом середньої важкості госпіталізовані 8 осіб.
Тож наразі в області 1340 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них: 652 людини побороли недуг; 663 інфікованих COVID-19; 25 – померли.
В обласній адміністрації в чергове нагадали про важливість дотримання правила захисту від коронавірусу.
За даними МОЗ, у цілому в країні за минулу добу також зафіксували рекордну кількість нових випадків коронавірусу: захворіла 4 661 особа.
Нагадаємо:
  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.
  • Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) встановила нове епідемічне зонування в Україні з 28 вересня.