У Генічеську недоукомплектовані виборчі комісії: не вистачає людей

15 Жовтня 2020, 22:05

У Генічеському районі досі недоукомплектовані дільничні виборчі комісії: не вистачає людей. Також через відсутність фінансування, ДВК поки користуються послугами «у кредит».

Про такі проблеми розповів голова Генічеської міської територіальної виборчої комісії Юрій Тутов під час онлайн-конференції медіа-центру IPC-Генічеськ.

«Створені виборчі дільниці, які вже розпочали свою роботу, але з утворенням виборчих комісій є певні труднощі. Політичні партії, в обов’язок яких було подання членів комісії, подали настільки мало кандидатур, що навіть процесу жеребкування в утворенні виборчих комісій не було, тому що всі люди були включені, але їх значно менше від потреби. Навіть великі дільниці мають складнощі у своєму складі: не вистачає по три-чотири людини до мінімального складу дільничної виборчої комісії. Але процес іде, комісії отримують списки виборців і розпочинають роботу із запрошенням виборців. Деякі дільниці ще навіть і не з’явилися, це в Стокопанях та Павлівці, але сьогодні вони пообіцяли, що приїдуть і виконуватимуть свою роботу. Головною проблемою, крім відсутності членів виборчих комісій, ще є відсутність фінансування дільничних комісій, територіальної виборчої комісії. Всі роботи, які йдуть майже в кредит, ідуть з запізненням, тому що виробники і постачальники послуг бажають, щоб ці всі роботи були проплачені», – зазначив Юрій Тутов.

Як повідомив сайту IPC-Генічеськ координатор громадянської мережі ОПОРА в Херсонській області Євгеній Гладкий, озвучені проблеми зустрічаються не лише в Генічеську. Подібна ситуація щодо недоукомплектації дільничних виборчих комісій зустрічається і в інших регіонах Херсонщини.

Голова Генічеської міської ТВК наголосив, що зі списками кандидатів на посаду міського голови та списками кандидатів у депутати міської ради можна ознайомитись у Генічеській ТВК, за адресою Міська, 8, а також на сайті Генічеської міської ради (у розділі вибори). Списки та рішення втериторіальної виборчої комісії розміщені на інформаційних стендах у будівлі міської ради, де розташовується Генічеська ТВК

На посаду Генічеського міського голови зареєстровано 10 кандидатів, у депутати Генічеської міської ради – кандидати від 13 політичних партій. Однак на сайті ЦВК поки що розміщені дані не про всі партії з технічних причин.

Наразі на сайті Центральної виборчої комісії опубліковані списки кандидатів до міської ради лише від 9 партій.

Нагадаємо: