П’ять жителів Генічеського та Новотроїцького районів займалися збутом марихуани в особливо великих розмірах

07 Жовтня 2020, 16:36

Працівники Управління карного розшуку обласного главку поліції спільно з працівниками Новотроїцького відділення поліції при силовій підтримці роти поліції особливого призначення викрили п’ять жителів Генічеського і Новотроїцького районів, які займалися збутом марихуани на території області в особливо великих розмірах. 

Про це повідомили в Херсонському главку Нацполіції, передає сайт IPC-Генічеськ.

Вартість вилучених наркотиків за цінами «чорного ринку» становить понад мільйон гривень.

Поліцейські з’ясували, що учасниками групи є жителі Генічеського і Новотроїцького районів віком від 18 до 47 років. Оперативники встановили, що чоловіки винаймали гараж на територій непрацюючого виробництва у Новотроїцькому районі, де переробляли рослини конопель в марихуану та фасували для подальшого збуту.

За словами начальника Управління карного розшуку обласного главку поліції Дениса Карімова, під час затримання зловмисники перебували у гаражі, де готували рослини конопель для переробки. В ході огляду приміщення оперативники знайшли 20 мішків готової до збуту марихуани та приблизно 5 кілограмів сухих конопель. Загальна вага вилученого становить понад 45 кілограмів. Наразі поліцейські встановлюють канали надходження наркорослин та інших осіб, які, можливо, причетні до збуту наркотиків.

Наразі підозрювані затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст. 307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». Чоловікам може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, нещодавно на Херсонщині слідчі обласного главку поліції за оперативного супроводження СБУ України під процесуальним керівництвом військової прокуратури Херсонського гарнізону Південного регіону викрили двох чоловіків, які виростили понад 2000 кущів конопель на території мисливських угідь.