ЗСУ: Стратегічні партнери України не дадуть перетворити Чорне та Азовське моря у внутрішні озера Росії

14 Вересня 2020, 22:07

14 вересня, у супроводі винищувачів Повітряних Сил Збройних Сил України, три стратегічні бомбардувальники Повітряних Сил США В-52Н знову в повітряному просторі України.
Про це повідомили у Службі зв’язків з громадськістю Командуванні Повітряних Сил ЗСУ
“Стратегічні партнери України в черговий раз натякають російському керівництву, що не залишать Україну наодинці та не дадуть перетворити Чорне та Азовське моря у внутрішні озера РФ”, – наголосили в ЗСУ.

В-52 під прикриттям українських винищувачів взяли курс в акваторію Чорного моря для спільних дій з країнами-партнерами у сфері колективної безпеки.
Такі патрулювання матимуть регулярний характер, адже місії В-52 в небі України, є частиною давно запланованого розгортання шести B-52 на авіабазі Ферфорд Королівських Військово-повітряних сил Великої Британії.
Екіпажі B-52 забезпечують можливості колективної оборони для США, союзників по НАТО і партнерів, а також стратегічні та оперативні можливості для стримування Росії.

фото: Командуванні Повітряних Сил ЗСУ

Як повідомлялося, у серпні на одному з полігонів бойової підготовки у Херсонській області неподалік окупованого Криму пройшли навчання підрозділів протиповітряної оборони з відбиття повітряних нападів розрахунками зенітно-ракетних комплексів «Бук-М1» та «Оса-АКМ».
В середині серпня 2020 року на одному з полігонів Херсонської області неподалік окупованого Криму військові провели навчання зі злагодженості розрахунків реактивних систем залпового вогню «Смерч» та тактичних ракетних комплексів «Точка-У». Вже у вересні на Херсонщині пройдуть спільні командно-штабні навчання підрозділів територіальної оборони області з командуванням об’єднаних сил ЗС України.

Нагадаємо:

  • 20-26 липня у Чорному морі пройшли міжнародні навчання «Сі Бриз-2020». Згідно узгодженим в травні цього року планом проведення навчань їх учасники в зв’язку з пандемією коронавірусу відпрацьовували завдання виключно в морській фазі із залученням авіації.
  • Участь в «Сі Бриз-2020» взяли вісім країн: Болгарія, Грузія, Норвегія, Румунія, Іспанія, Туреччина, Україна і США, а однією з особливостей було залучення до навчання кораблів постійної групи НАТО.