Заступник голови ХОДА: Херсонщина може переміститися у “жовту” зону адаптивного карантину

22 Вересня 2020, 09:43

Зі зростанням кількості хворих на COVID-19, Херсонщина може переміститися у “жовту” зону адаптивного карантину.

Про це на брифінгу щодо заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції в області повідомив заступник голови Херсонської облдержадміністрації Олександр Самойленко.

“Кількість захворювань коронавірусною хворобою останнім часом вказує на перспективу переходу Херсонщини в жовту зону, яка має ряд істотних обмежень. Тому я звертаюся до жителів області, прошу – ретельно мийте руки. Носіть маски, уникайте скупчень людей, дотримуйтесь соціальну дистанцію”, – закликав заступник голови ХОДА.

За офіційною інформацією, визначення регіону або міста до будь-якої із зон відбувається на основі чотирьох показників:

  • середньої кількості тестувань протягом останніх семи днів (не менш 24 на 100 тисяч населення);

  • коефіцієнту зайнятості ліжок (не більше 50% ліжко-місць);

  • коефіцієнту виявлення випадків (не більше 11%) та

  • показника зростання кількості випадків (не більше ніж 10%).

Якщо впродовж 5 днів у регіоні спостерігатиметься перевищення одного із визначених показників, приймається рішення щодо зміни рівня його епідеміологічної небезпеки.

Перехід регіону з однієї зони небезпеки в іншу можливий при погіршенні ситуації протягом 5 днів поспіль. У разі покращення показників протягом 3 днів район чи місто може повернутись у зону з меншим рівнем небезпеки.

Як повідомлялося, за минулий тиждень в складі спільних рейдових груп з представниками держпродспоживслужби поліцейські Херсонщини склали 95 протоків за порушення карантинних вимог, з них 25 в обласному центрі.

Нагадаємо:

  • Уряд продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 жовтня.
  •  Згідно з рішеннями Кабміну, в залежності від епідемічної ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях регіону встановлюється «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
  • У регіонах із «зеленим» рівнем епідемічної небезпеки буде заборонено проведення дискотек, роботу нічних клубів, діяльність закладів громадського харчування з організації дозвілля, а також проведення концертів (крім тих, що проводяться закладами культури, для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності).
  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.