За минулий тиждень поліцейські склали 95 протоків за порушення карантинних обмежень на Херсонщині

21 Вересня 2020, 18:24

За минулий тиждень в складі спільних рейдових груп з представниками держпродспоживслужби поліцейські Херсонщини склали 95 протоків за порушення карантинних вимог, з них 25 в обласному центрі.
Про це повідомили в главку нацполіції Херсонської області.
За словами заступника начальника обласного главку поліції Дениса Захарченка, з початку запровадження карантинних обмежень поліцейські Херсонщини склали 1399 адміністративних протоколів за ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей), за що мінімальний штраф складає суму 17 тисяч гривень. Також за цей час було відкрито 12 кримінальних проваджень.
Правоохоронці нагадали, що порушення карантинних вимог тягне за собою не тільки адміністративну, а й кримінальну відповідальність.

Нагадаємо:

  • Уряд продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 жовтня.
  •  Згідно з рішеннями Кабміну, в залежності від епідемічної ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях регіону встановлюється «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
  • У регіонах із «зеленим» рівнем епідемічної небезпеки буде заборонено проведення дискотек, роботу нічних клубів, діяльність закладів громадського харчування з організації дозвілля, а також проведення концертів (крім тих, що проводяться закладами культури, для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності).
  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.