В ОТГ Асканія-Нова збирають пропозиції до бюджету громади від місцевих жителів

27 Вересня 2020, 08:10

В ОТГ Асканія-Нова збирають пропозиції до бюджету громади від місцевих жителів. Діапазон пропозицій до бюджету може бути широкий – ремонт дороги, встановлення освітлення чи дитячого майданчика на конкретній вулиці чи дворі, організація тематичного фестивалю для туристів.

Про це повідомляють в селищні раді Асканія-Нова.

“Впливайте на місцеву бюджетну політику – надай свою пропозицію, яким чином повинні бути скеровані кошти бюджету громади в наступному році! Бюджет громади – це гроші громади, твої гроші! Діапазон пропозицій до бюджету може бути широкий – ремонт дороги, встановлення освітлення чи дитячого майданчика на конкретній вулиці чи дворі, організація тематичного фестивалю для туристів, проведення заходів з популяризації енергозбереження тощо. Також це можуть бути вже підготовлені проекти, в аналогічних сферах. Головне – щоб надана пропозиція чи проект були в межах повноважень міської влади, чітко та конкретно сформульовані (за необхідності – з вказанням конкретних вулиць, будинків чи інших об’єктів нерухомості, назв установ чи організацій тощо). “, – йдеться у повідомленні.

Заповнювати пропозиції пропонують за посиланням.

Всі зібрані пропозиції планують систематизувати і скерувати до селищної ради Асканія-Нова для врахування при підготовці проекту бюджету Асканія-Нова ОТГ на 2021 рік, а також оприлюднити на офіційному сайті ради.

Як повідомлялося, нещодавно в ОТГ Асканія-Нова презентували модернізовану систему водопостачання, яка була реалізована за підтримки програми DOBRE. За програмою DOBRE виділили два млн. грн., співфінансування громади – до 600 тис.грн. З нoвим oблaднaнням eкoнoмiя eлeктpoeнepгiї дacть мoжливicть нe пiдвищувaти тapиф нa вoдoпocтaчaння. Зaвдяки мoдepнiзaцiї булo opгaнiзoвaнo пpяму пoдaчу вoди зi cвepдлoвин у вoдoпpoвiдну мepeжу, oминaючи нaкoпичувaч.

Територіальна громада Асканія-Нова селищна рада була утворена в липні 2016 року внаслідок об’єднання двох рад: Асканія-Нова селищна рада, Маркеєвська сільська рада.До об’єднаної громади з центром в смт Асканія-Нова Чаплинського району Херсонської області входять 6 селищ та 1 селище міського типу. Станом на 01 січня 2020 року в громаді проживає 4808 особи.