Україна вдосконалила систему спостереження за підрозділами ВС РФ в окупованому Криму

30 Вересня 2020, 13:38

У командуванні Об’єднаних сил ЗС України вжито комплекс додаткових заходів щодо поліпшення умов і порядку несення служби військовослужбовцями, які виконують бойові завдання на півдні країни.

Про це йдеться в повідомленні Командування Об’єднаних сил ЗС України, передає Центр журналістських розслідувань.

«Упродовж останнього місяця нами проведено велику роботу з покращення системи спостереження за підрозділами Збройних Сил Російської Федерації, що зараз перебувають на тимчасово окупованій території АР Крим», – повідомив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Зокрема, за його словами, в рази збільшено кількісні та якісні показники всіх технічних пристроїв відеоспостереження, призначених для моніторингу військової активності на адміністративній межі між материковою Україною та півостровом.

«Камери відеоспостереження розставленні таким чином, що в полі їхнього зору не має жодної «сліпої» зони. У такий спосіб нам вдалося створити умови для того, щоб щодня, вдень і вночі, за будь-яких погодних умов й ситуацій пильно стежити за противником і, отже, завчасно викривати його наміри, – зауважив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Командувач об’єднаних сил Сергій Наєв Фото: Facebook Операція об’єднаних сил

Нагадаємо:

  • 6 листопада 2019 року заступник міністра закордонних справ України Єгор Божок повідомив у штаб-квартирі ООН, що російська військова присутність у Криму збільшується і станом на осінь 2019 року становить 31,5 тис. військових, а також близько тисячі одиниць техніки, зокрема танків, броньованих машин, потужних бойових засобів артилерії, авіації та флоту.
  • Начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак заявив в рамках засідання Військового комітету ЄС в Брюсселі, що Росія окупувала Крим, оскільки півострів їй потрібен як військовий плацдарм для встановлення панування не тільки в Чорному, а й в Середземному морі.
  • 9 грудня 2019 року Генасамблея ООН прийняла резолюцію, що закликає Росію вивести свої війська з окупованого Криму і припинити тимчасову окупацію території України.