Тулупов боротиметься за посаду Генічеського міського голови

21 Вересня 2020, 14:22

Фото IPC-Херсон

Діючий мер Генічеська Олександр Тулупов висувається кандидатом на посаду голови Генічеської громади.

Відповідне рішення ухвалили на конференції Херсонської регіональної  організації політичної партії “Опозиційна платформа – за життя”, на який було висунуто кандидатів у депутати місцевих рад різних рівнів та на посаду міських голів і голів ОТГ.

Раніше повідомлялося, що за цю ж посаду боротиметься нинішній голова Щасливцевської сільради Віктор Плохушко, якого представляли як кандидата від партії “Слуга народу”.

фото з сайту Щасливцевської сільської ради

За даними ЦВК, на виборах Генічеського міського голови мають право голосу 43557 виборців. Вибори відбуватимуться за мажоритарною виборчою системою відносної більшості в єдиному одномандатному міському виборчому окрузі. Це означає, що переможцю необхідно отримати більшу підтримку виборців, аніж в інших кандидатів, але не обов’язково понад 50 відсотків голосів тих, хто взяв участь у волевиявленні.

Згідно виборчого законодавства, з 15-го і до 24-го вересня політичні партії мають провести конференції обласних організацій з висунення кандидатів. Такі ж терміни і для реєстрації цих кандидатів у ЦВК

Згідно спостережень ОПОРИ, Херсонська та Скадовська районні комісії порушили терміни утворення виборчих округів, а Новокаховська та Генічеська – утворили округи без принципу неперервності меж.

Нагадаємо:

  • 7 липня Верховна Рада призначила вибори до місцевих органів влади в Україні на 25 жовтня 2020 року. На окупованих територіях Криму і Донбасу місцеві вибори проводитись не будуть до припинення військової агресії Росії, виведення незаконних збройних формувань, відновлення контролю над державним кордоном України та відновлення конституційного ладу та правопорядку на цих територіях.
  • 5 вересня офіційно стартував виборчий процес з проведення місцевих виборів.