Смог на Херсонщині: в ОДА вивчають ситуацію

03 Вересня 2020, 11:39

Херсонська обласна держадміністрація повідомила, що направила фахівців для дослідження ситуації на півночі області, де місцеві жителі скаржаться на задимлення.
Як проінформували в ХОДА, у Верхньорогачицькому, Нижньосірогозькому, Великолепетиському, Горностаївському, Каховському та Бериславському районах наразі здійснюється відбір проб для встановлення біохімічного складу повітря, ґрунту та води.
Спеціалісти пересувної екологічно моніторингової лабораторії та Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби з безпілотним літальним апаратом працюють над встановленням джерела задимлення в окремих населених пунктах районів.
Крім того, за оперативними даними встановлено, що на території області не відбулось техногенної аварії з викидом в атмосферу чи на прилеглу територію небезпечних хімічних речовин, що могли призвести до забруднення навколишнього природного середовища.
Напередодні місцеві жителі північних районів Херсонщини, а також півдня Дніпропетровської області у соцмережах повідомляли про задимлення, що супроводжувалися специфічним запахом.
У Нікопольській міські раді прокоментували задимлення в цьому населеному пункті.
“Співробітниками Нікопольського відокремленого структурного підрозділу Державної установи «Дніпропетровський лабораторний центр» МОЗ України проведено дослідження стану забруднення атмосферного повітря на хімічні речовини (діоксид азоту, вуглецю та сірки) в районі Нового хлібозаводу (вул. Першотравнева, 26). Перевищень показників – не виявлено”, – зазначили в міськраді.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=315177893234801&id=100042277784824