СБУ провела тренування з протидії можливим диверсіям на Херсонщині

01 Вересня 2020, 13:05

СБУ провела контрдиверсійні тренування на вразливих об’єктах Херсонщини: перевіряли готовність до можливих терористичних атак. 

Як повідомила прес-офіцер Херсонського обласного управління СБУ Вікторія Шакула, координаційна група Антитерористичного центру при регіональному органі Служби безпеки України провела планове багатоетапне антитерориcтичне тренування на території шести районів Херсонщини.
“Було перевірено рівень захищеності об’єктів критичної інфраструктури, готовності їх адміністрацій, служб безпеки та охорони, місцевих підрозділів правоохоронних органів, спеціальних служб та інших воєнізованих формувань до реагування на надзвичайні події та усунення наслідків можливих терористичних атак”, – йдеться у повідомленні.
Для тренувань обрали низку терористично уразливих і стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури області, зокрема військовий об’єкт ЗС України, Каховська ГЕС, Каховський судноплавний шлюз та споруди Північно-Кримського каналу.
У тренуваннях взяли участь співробітники ГУ СБУ в АР Крим, Національної та патрульної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, військовослужбовці Національної гвардії і Держприкордонслужби, підрозділи Збройних сил України, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

фото СБУ

Головною метою навчань в областному управлінні назвали підвищення рівня міжвідомчої взаємодії провідних суб’єктів боротьби з тероризмом, організація та проведення у межах антитерористичної операції заходів з протидії можливим диверсіям на потенційно небезпечних об’єктах.
За сценарієм тренувань умовні диверсанті намагалися вчинити низку диверсійно-терористичних актів на стратегічних об’єктах Херсонщини через незаконне проникнення на них та мінування приміщень та обладнання.
За результатами проведених тренувань координаційна група АТЦ наразі надає відповідні методичні рекомендації з урахуванням специфіки діяльності кожного об’єкта для удосконалення систем їх захисту та бере на контроль усунення виявлених недоліків.
Нагадаємо, у серпні на одному з полігонів бойової підготовки у Херсонській області неподалік окупованого Криму пройшли навчання підрозділів протиповітряної оборони з відбиття повітряних нападів розрахунками зенітно-ракетних комплексів «Бук-М1» та «Оса-АКМ».