Прокуратура: Посадовець на Херсонщині вимагав гроші за вилов водних ресурсів у нацпарку

05 Вересня 2020, 18:54

На хабарі за допуск до вилову водних живих ресурсів викрито посадовця Національного природного парку “Нижньодніпровський”.

Про це повідомили в Прокуратурі Херсонської області.

За процесуального керівництва прокуратури Херсонської області співробітниками Управління СБУ в області та слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі викрито працівника Національного природного парку “Нижньодніпровський” на вимаганні та отримані неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.
За даними слідства, посадовець налагодив схему отримання неправомірної вигоди з жителів області за безперешкодний вилов водних живих ресурсів в акваторії природного парку.
Під час проведення комплексу слідчих (розшукових) дій задокументовано два факти вимагання та отримання ним неправомірної вигоди в розмірі 10 000 гривень.
Зазначену особу затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі дії тривають.
Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Як повідомлялося, на початку листопада минулого року стався масовий мор риби в Дніпро-Бузькому лимані в акваторії кар’єру Херсонського морського торговельного порту поблизу села Рибальче. За позицією ХОДА, яка була оприлюднена у січні поточного року, масовий мор риби стався виключно через природні фактори.
Національний природний парк «Нижньодніпровський» — природоохоронна територія у Херсонській області, створена 24 листопада 2015 року. Розташований на території Бериславського, Білозерського, Голопристанського та Олешківського районів, міст Херсона та Нової Каховки.