Поліція Херсонщини відкрила три кримінальні провадження щодо порушень виборчого законодавства

22 Вересня 2020, 22:08

З початку виборчих перегонів херсонські правоохоронці отримали 29 повідомлень щодо порушень виборчого процесу, відкрито три кримінальні провадження.

Про це повідомили в ГУНП у Херсонській області.

Більшість повідомлень стосувалися розміщення незаконної агітації. Наразі ці факти перевіряються.

Наразі відкрито три кримінальні провадження, пов’язаних з виборчим процесом: за ст.296 Кримінального кодексу України «Хуліганство», ст.361 «Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку» та ст.158 «Надання неправдивих відомостей до органу ведення Державного реєстру виборців або інше несанкціоноване втручання в роботу Державного реєстру виборців».

За інформацією Нацполіції, у МВС вже сворено Міжвідомчий координаційний центр, у кожній області окремо працює координаційний центр. Планується залучити 136 тисяч правоохоронців до забезпечення безпеки під час виборів: поліцейських, гвардійців, прикордонників, рятувальників та фахівців міграційної служби.

Під час виборів буде працювати 100% всього особового складу поліції. Зокрема на охорону виборчих дільниць буде задіяно щонайменше 60 тисяч поліцейських.

Згідно календарного плану, основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня, затвердженому Центральною виборчою комісією, 15 вересня розпочався процес офіційного висування кандидатів у депутати місцевих рад та на посади сільського, селищного, міського голів.

Раніше начальник поліції Херсонщини Олександр Прокудін звернувся до учасників виборчого процесу.

https://www.facebook.com/1659854547604052/videos/646844729541095

Нагадаємо:

  • 7 липня Верховна Рада призначила вибори до місцевих органів влади в Україні на 25 жовтня 2020 року. На окупованих територіях Криму і Донбасу місцеві вибори проводитись не будуть до припинення військової агресії Росії, виведення незаконних збройних формувань, відновлення контролю над державним кордоном України та відновлення конституційного ладу та правопорядку на цих територіях.
  • 5 вересня офіційно стартував виборчий процес з проведення місцевих виборів.