Плохушко йде на вибори Генічеського міського голови як самовисуванець, а не “слуга народу” (відео)

25 Вересня 2020, 16:39

Нинішний голова Щасливцевської сільради Віктор Плохушко балотується на посаду Генічеського міського голови як самовисуванець, а не кандидат від партії “Слуга народу”.

Про це сайту IPC-Генічеськ розповів сам Віктор Плохушко.

“Я зрозумів, що творяться якісь маніпуляції, якась політична корупція. Я заплатив за себе грошову заставу як кандидата-самовисуванця на пост голови Генічеського міського голови. І коли я почув, о 23.59 (24 вересня, – ред.), що від мене нічого не треба, і ніякі документи не будуть прийматися, я подав до ТВК я подав пакет документів кандидата на посаду Генічеського міського голови як самовисуванця. Документи були прийняті”, – зазначив Віктор Плохушко, розповідаючи про те, що обласний штаб партії “Слуга народу” відмовився подавати до ТВК затверджені раніше списки кандидатів у депутатаи Геінчеської міської ради та на посаду Генічеського міського голови.

На його переконання, до ТВК були подані фальшиві списки “слуг народу” замість справжніх.

У свою чергу, голова Херсонської обласної організації партії «Слуга Народу» Юрій Соболевський, коментуючи ситуацію в Генічеському районі, заявив, що Віктор Плохушко пішов самовисуванцем “з незрозумілих причин”.

“Наш кандидат був обраний головою Генічних ОТГ Віктор. Також був затверджений список кандидатів у депутати. Однак, з причин нам ще не зрозумілих, Віктор Плохушко вирішив подати заяву на посаду голови ОТГ, відповідні документи (мабуть заздалегідь підготовлені) подали по ТБ. Також за інформацією нашого довіреника, відповідального за подання документів, штаб Віктора Похушка відмовився передавати йому документи (претенденти) під різні претексти, що зробило неможливим подати своєчасне подання до ТВК. Ми обов ‘ язково проведемо ретельну перевірку всіх обставин цієї неприємної ситуації та опублікуємо її результати. Позицію щодо підтримки Віктора на виборах нашою партією не розглянули. Хочеться вірити, що це людський фактор, а не ще одна електоральна інтрига. Поки що запитань більше, ніж відповідей”, – написав Юрій Соболевський на своїй Фейсбук-сторінці.

Як повідомлялося, Віктор Плохушко був представлений як кандидат на посаду Генічеського міського головивід партії “Слуга народу” під час візиту президента Володимира Зеленського на Херсонщину.

Діючий мер Генічеська Олександр Тулупов висувається кандидатом на посаду голови Генічеської громади. Відповідне рішення ухвалили на конференції Херсонської регіональної  організації політичної партії “Опозиційна платформа – за життя”, на який було висунуто кандидатів у депутати місцевих рад різних рівнів та на посаду міських голів і голів ОТГ.

За даними ЦВК, на виборах Генічеського міського голови мають право голосу 43557 виборців. Вибори відбуватимуться за мажоритарною виборчою системою відносної більшості в єдиному одномандатному міському виборчому окрузі. Це означає, що переможцю необхідно отримати більшу підтримку виборців, аніж в інших кандидатів, але не обов’язково понад 50 відсотків голосів тих, хто взяв участь у волевиявленні.

Згідно календарного плану ЦВК, з 15-го і до 24-го вересня політичні партії могли проводити конференції обласних організацій з висунення кандидатів. Такі ж терміни і для реєстрації цих кандидатів.

Згідно спостережень ОПОРИ, Херсонська та Скадовська районні комісії порушили терміни утворення виборчих округів, а Новокаховська та Генічеська – утворили округи без принципу неперервності меж.

Нагадаємо:

  • 7 липня Верховна Рада призначила вибори до місцевих органів влади в Україні на 25 жовтня 2020 року. На окупованих територіях Криму і Донбасу місцеві вибори проводитись не будуть до припинення військової агресії Росії, виведення незаконних збройних формувань, відновлення контролю над державним кордоном України та відновлення конституційного ладу та правопорядку на цих територіях.
  • 5 вересня офіційно стартував виборчий процес з проведення місцевих виборів.