На Херсонщині можуть закрити один КПВВ на адмінмежі з окупованим Кримом

08 Вересня 2020, 20:58

У міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України радитимуть Кабміну закрити КПВВ “Чаплинка” на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом.

Про це повідомив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко під час робочого візиту на Херсонщині.

https://www.facebook.com/2257615101193916/videos/357498052074424

«Аби його закрити, необхідне рішення уряду. Буде воно чи ні, я на сьогодні вам сказати не можу. Але моя особиста думка, я сьогодні там був, його треба закривати. На жаль, він у достатньо поганому, ганебному стані, якщо будемо відвертими, і ефективність його утримання достатньо сумнівна», — сказав заступник міністра.

За інформацією Херсонської ОДА, під час робочої поїздки Ігор Яременко оглянув КПВВ «Каланчак» та «Чаплинка» разом із Постійним Представником Президента України в Автономній Республіці Крим Антоном Кориневичем та заступником голови Херсонської ОДА Вадимом Чабаном. Зокрема, Ігор Яременко відвідав режимну та сервісну зони КПВВ, дамбу на Північно-Кримському каналі поблизу КПВВ «Каланчак».

Також заступник Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України ознайомився з роботою ЦНАПів на КПВВ «Каланчак» та у смт Чаплинка. Крім того, Ігор Яременко поспілкувався з представниками громадських організацій, які опікуються питанням захисту прав внутрішньо переміщених осіб. Вони обговорили питання перетину адмінмежі студентами з тимчасово окупованих територій, які отримують освіту в українських навчальних закладах.