Мобільний застосунок «Пенсійний фонд» завантажили 150 тисяч користувачів

18 Вересня 2020, 11:19

Онлайн-послугою «Пенсійний калькулятор» скористалися 290 тисяч осіб, а мобільний застосунок «Пенсійний фонд» вже завантажили на свої смартфони 150 тисяч користувачів.

Про це йшлося на на прес-конференції «Електронні послуги. Пенсійний фонд України», яка пройшла в Києві за підтримки проекту USAID «Трансформація фінансового сектору».

«Ми намагаємося розвинути сервіси та спростити надання послуг Пенсійним фондом, зменшивши затрати часу людей на їх отримання», – наголосив голова правління ПФУ Євгеній Капінус.
За його словами, це особливо актуально в нинішніх карантинних умовах.

Капінус продемонстрував журналістам «Пенсійний калькулятор», який дозволяє розрахувати майбутню пенсію та яким вже скористалися понад 290 тисяч осіб, а також створені завдяки допомозі від проекту USAID відеоролики про цю та інші онлайн-послуги. Це і «Електронна трудова книжка», і «Автоматичне призначення пенсії», і мобільний застосунок «Пенсійний фонд». Останній вже завантажили на свої смартфони 150 тисяч користувачів.
Онлайн-сервіс «Пенсійний калькулятор» дозволяє швидко розрахувати розмір майбутньої пенсії. Програма автоматично підсумує періоди трудової діяльності та визначить загальний страховий/трудовий стаж із точністю до одного дня.
Попередній розрахунок розміру пенсії зберігається в особистому кабінеті користувача на вебпорталі електронних послуг Пенсійний фонд України та доступний для перегляду у будь-який час.
Як повідомляв новий директор Місії USAID в Україні та Білорусі Джим Хоуп, Агентство США з міжнародного розвитку витрачає на проекти допомоги в Україні 200 млн доларів на рік.

Агентство США з міжнародного розвитку (англ. United States Agency for International Development, USAID) — незалежне агентство федерального уряду США.

Затверджена USAID Стратегія співпраці з Україною з питань розвитку у 2019-2024 рр.  у якості першочергових виокремлює такі питання, як антикорупційна діяльність, протидія впливу російської агресії, а також сприяння економічному розвитку та енергетичній незалежності країни.   Окрім того, USAID і далі підтримуватиме заходи зі зміцнення демократії та досконалих механізмів врядування, поліпшення систем охорони здоров’я та пом’якшення наслідків конфлікту у Східній Україні.

Починаючи з 1992 року, загальна вартість допомоги, наданої Україні з боку USAID, складає понад 3 млрд. дол. США.