Меджліс не відмовився від ідеї провести марш на Крим – Чубаров

30 Вересня 2020, 13:44

Ініційована Меджлісом кримськотатарського народу міжнародна ненасильницька акція «Світ проти насильства і окупації. Марш гідності» – мирна хода з материкової України на територію окупованого Криму, яка раніше планувалася на 3 травня, але була скасована через пандемію коронавірусу, безсумнівно відбудеться.

Про це в ефірі Радіо Крим.Реаліі повідомив глава Меджлісу Рефат Чубаров, передає Центр журналістських розслідувань.

«Суть цієї акції була в тому, щоб разом з нами, з кримськими татарами, з громадянами України з материкової частини країни на півострів, який контролюють російські окупанти, перейшли і відомі європейські політики від різних міжнародних організацій – ОБСЄ, Ради Європи. Як тільки складуться умови, як тільки відкриються кордони між державами, ми відновимо роботу з підготовки маршу. Ця акція обов’язково буде проведена», – заявив Чубаров.

Нагадаємо:

  • 6 грудня 2019 року Меджліс кримськотатарського народу виступив з ініціативою проведення мирної ненасильницької акції у вигляді пішої ходи «Марш гідності» з материкової частини України до тимчасово окупованого Росією Криму, щоб допомогти міжнародним організаціям активніше реалізовувати прийняті ними рішення щодо підтримки суверенітету, політичної незалежності, єдності і територіальної цілісності України в її міжнародно-визнаних кордонах.
  • Ініційовану Меджлісом кримськотатарського народу міжнародна ненасильницьку акцію «Світ проти насильства і окупації. Марш гідності» – мирну ходу з материкової України до території окупованого Криму планувалось провести 3 травня.
  • 31 березня Рефат Чубаров повідомив, що «Марш гідності», який планували провести 3 травня, перенесли на невизначений час через пандемію COVID-19. За його словами, нова дата проведення маршу буде визначена з урахуванням епідеміологічної ситуації в Україні.