Хакери зламали сайт Нацполіції та поширили фейк про загибель американських військових на Херсонщині

23 Вересня 2020, 14:19

Сайт Національної поліції зазнав хакерської атаки, і на деяких інтернет-сторінках обласних управлінь поліції була поширена недостовірна інформація.

Про це повідомили в МВС України.

“Поліція Херсонщини спростовує інформацію. Сьогодні об 11:45 на офіційному сайті ГУНП в Херсонській області з’явилась інформація «На Херсонщині поліція з’ясовує обставини загибелі американських військових радників». Офіційно повідомляємо, що дана інформація є фейком і не відповідає дійсності”, – зазначили у відділі комунікації поліції Херсонської області.
Раніше низка Херсонських ЗМІ опублікувала повідомлення про “загибель американських радників на полігоні в Олешківському районі”.
19 вересня в Україні розпочались унікальні військові навчання «Об’єднані зусилля-2020», які проводять разом з Великою Британією та США. У перший день сотні піхотинців десантувалися неподалік від адмінмежі з окупованим Кримом. Для британських військових така масова висадка стала першою за останні 10 років. Навчання такого формату унікальні й проводяться вперше. Їхня мета – практичне виконання завдань за стандартами та процедурами НАТО. Також такий вишкіл має підвищити рівень співпраці українських військових та держав-партнерів. Навчання проводять у всіх областях України.
23 вересня на Херсонщині в рамках стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля-2020» підрозділи десантно-штурмових військ України разом із партнерами з НАТО відпрацьовують форсування річки Дніпро. За  маневрами спостерігають президент України Володимир Зеленський та військові аташе посольств в Україні країн-членів  НАТО .
З 17 по 26 вересня на Херсонщині проводяться масштабні навчання з тероборони, загалом у них візьме участь понад три тисячі резервістів.