Голова Генічеської райдержадміністрації йде на вибори

27 Вересня 2020, 17:58

Нинішній голова Генічеської раонної державної адміністрації Андрій Онищенко йде на місцеві вибори як кандидат від партії “Слуга народу”.

Про це сайту IPC-Генічеськ розповів голова Генічеської РДА Андрій Онищенко.

Він поданий за списками від обласного штабу партії “Слуга народу” як кандидат у депутати Генічеської районної ради (укрупненного Генічеського району), а не як кандидат на посаду Генічеського міського голови (Генічеської територіальної громади).

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=343295850429396&id=100042469500821

Як повідомлялося, раніше виник конфлікт щодо реєстрації кандидатів у депутати Генічеської міської ради від партії “Слуга народу, нинішній Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко заявив, що списки були подані “фальшиві” та був зареєстрований на посаду міського голови як самовисуванець.

Як повідомлялося раніше, діючий мер Генічеська Олександр Тулупов висувається кандидатом на посаду голови Генічеської громади. Відповідне рішення ухвалили на конференції Херсонської регіональної  організації політичної партії “Опозиційна платформа – за життя”, на який було висунуто кандидатів у депутати місцевих рад різних рівнів та на посаду міських голів і голів ОТГ.

За даними ЦВК, на виборах Генічеського міського голови мають право голосу 43557 виборців. Вибори відбуватимуться за мажоритарною виборчою системою відносної більшості в єдиному одномандатному міському виборчому окрузі. Це означає, що переможцю необхідно отримати більшу підтримку виборців, аніж в інших кандидатів, але не обов’язково понад 50 відсотків голосів тих, хто взяв участь у волевиявленні.

Згідно календарного плану ЦВК, з 15-го і до 24-го вересня політичні партії мають провести конференції обласних організацій з висунення кандидатів. Такі ж терміни і для реєстрації цих кандидатів.

Згідно спостережень ОПОРИ, Херсонська та Скадовська районні комісії порушили терміни утворення виборчих округів, а Новокаховська та Генічеська – утворили округи без принципу неперервності меж.

Нагадаємо:

  • 7 липня Верховна Рада призначила вибори до місцевих органів влади в Україні на 25 жовтня 2020 року. На окупованих територіях Криму і Донбасу місцеві вибори проводитись не будуть до припинення військової агресії Росії, виведення незаконних збройних формувань, відновлення контролю над державним кордоном України та відновлення конституційного ладу та правопорядку на цих територіях.
  • 5 вересня офіційно стартував виборчий процес з проведення місцевих виборів.