ДСНС локалізувала пожежу на військовому полігоні на Херсонщині

22 Вересня 2020, 10:41

Зранку 22 вересня локалізовано пожежу, яка виникла напередодні під час проведення штатних стрільб на полігоні оперативного командування «Південь» у Голопристанському районі Херсонщини.

За інформацією ДСНС у Херсонській області, пожежа виникла через займання сухої трави у полі й сухостою на території лісового масиву на площі приблизно 20 га. На гасіння пожежі  одразу були спрямовані пожежно-рятувальні підрозділи. Загрози населеним пунктам немає.

Наразі відкритого вогню немає, спостерігається тління окремих осередків лісової підстилки та залишків деревини.

У Генеральному штабі ЗСУ уточнили, що особовий склад й технічні засоби не постраждали.

фото з Фейсбук-сторінки Генерального штабу ЗСУ

Як повідомлялося, з 17 по 26 вересня на Херсонщині проходять масштабні навчання з тероборони, в яких бере участь понад три тисячі резервістів. Навчання проходитимуть в десяти місцях дислокації. Щоб унеможливити поширення COVID-19 під час навчань, учасників тероборони тестуватимуть методом ІФА.

Нещодавно СБУ провела контрдиверсійні тренування на вразливих об’єктах Херсонщини: перевіряли готовність до можливих терористичних атак.
У серпні на одному з полігонів бойової підготовки у Херсонській області неподалік окупованого Криму пройшли навчання підрозділів протиповітряної оборони з відбиття повітряних нападів розрахунками зенітно-ракетних комплексів «Бук-М1» та «Оса-АКМ».