COVID-19: У Генічеському районі новий випадок

21 Вересня 2020, 23:29

На Херсонщині виявили 19 нових лабораторно підтверджених випадків на COVID-19, з яких у двох дітей. Новий випадок зафіксовано у Генічеському районі.
За даними обласної держадміністрації, захворіли 16 осіб – жителі м. Херсон; один житель Генічеського району; дві особи – жителі Білозерського району.

Стан хворих задовільний, 17 осіб перебувають на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом. До медичних закладів зі станом середньої важкості госпіталізовані дві особи.
Також зафіксовано 20 нових одужань, з яких три у медичних працівників.
Тож, наразі в області 837 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них: 464 людини побороли недуг;
353 інфікованих COVID-19; 20 – померли.
Згідно інформації МОЗ, в Україні за минулу добу захворіло 2 675 осіб, з них 170 дітей та 75 медпрацівників; госпіталізовано 493 особи; 26 летальних випадків; одужало 672 особи.
Станом на ранок 21 вересня в Україні 178 353 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, із них 3 583 летальні, 78 184 пацієнти одужали.
Як повідомлялося, у вівторок, 22 вересня, медіа-центр  IPC-Генічеськ організовує онлайн-конференцію “Ситуація з COVID-19 у Генічеському районі”.Трансляція заходу відбуватиметься о 14.00 на Фейсбук-сторінці медіа-центру.
Заступник голови Херсонської облдержадміністрації Олександр Самойленко на брифінгу 21 вересня нагадав, що наразі Херсонська область знаходиться в “зеленій” зоні адаптивного карантину. Але зі зростанням кількості хворих на COVID-19, Херсонщина може переміститися в “жовту” зону.
За минулий тиждень в складі спільних рейдових груп з представниками держпродспоживслужби поліцейські Херсонщини склали 95 протоків за порушення карантинних вимог, з них 25 в обласному центрі.

Нагадаємо:

  • Уряд продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 жовтня.
  •  Згідно з рішеннями Кабміну, в залежності від епідемічної ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях регіону встановлюється «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
  • У регіонах із «зеленим» рівнем епідемічної небезпеки буде заборонено проведення дискотек, роботу нічних клубів, діяльність закладів громадського харчування з організації дозвілля, а також проведення концертів (крім тих, що проводяться закладами культури, для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності).
  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.