COVID-патрулі у Генічеську: поліцейські склали 63 протоколи за порушення карантину

23 Вересня 2020, 16:34

З початку введення карантину працівниками поліції було складено 63 адмінпротоколи про порушення правил і вимог карантину людей у Генічеському районі.

Про це повідомив начальник сектору реагування патрульної поліції Генічеського ВП ГУНП в Херсонській області, капітан поліції Сергій Чилікін під час онлайн-конференції медіа-центру IPC-Генічеськ.

За його словами щоденно виходять декілька COVID-патрулів: поліцейські разом з представниками місцевого самоврядування, Держпродспоживслужби на постійній основі перевіряються об’єкти громадського харчування, магазини, ринки, автовокзали, залізничні станції. Працюють в місті Генічеську та інших населених пунктах району.

“Головне завдання поліції – не карати, а попереджати людей, проводити превентивні заходи, інформувати населення про необхідність дотримання карантину, носіння масок”, – наголосив представник нацполіції.

Роботу COVID-патрулів цими днями в райцентрі зафіксував IPC-Генічеськ:

COVID-патруль в Генічеську

Наразі в Херсонській області 868 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них: 483 людини побороли недуг; 364 інфікованих COVID-19; 21 людина померла.

Як раніше повідомлялося, за минулу добу у Херсонській області зафіксовано 31 новий лабораторно підтверджений випадок на COVID-19, з яких у чотирьох дитей та чотирьох медичних працівників.

За минулий тиждень в складі спільних рейдових груп з представниками держпродспоживслужби поліцейські Херсонщини склали 95 протоків за порушення карантинних вимог, з них 25 в обласному центрі.

Нагадаємо:

  • Уряд продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 жовтня.
  •  Згідно з рішеннями Кабміну, в залежності від епідемічної ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях регіону встановлюється «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
  • У регіонах із «зеленим» рівнем епідемічної небезпеки, куди відноситься і Херсонська область, заборонено проведення дискотек, роботу нічних клубів, діяльність закладів громадського харчування з організації дозвілля, а також проведення концертів (крім тих, що проводяться закладами культури, для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності).
  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.