За Стрілковим на Арабатській Стрілці пронісся смерч (відео)

14 Серпня 2020, 14:58

13 серпня на Арабатській Стрілці вирував смерч. Відео природного явища розмістило Генічеське інтернет-видання “Новий Візит”

За інформацією видання, смерч пронісся за селом Стрілкове напроти гліцеринового озера. Його спостерігали туристи, що тут відпочивали. Смерч поступово розчинився тільки тоді, коли перемістився з суши на воду.

Даних щодо пошкоджень та постраждалих немає.

За інформацією видання, у червні потужний торнадо пронісся селищем Сиваське Новотроїцького району. За 10 хвилин негода пошкодила 12 приватних будинків та повалила багаторічні дерева.

3-го червня жителі Каланчацького, Скадовського та Горностаївського  районів також спостерігали торнадо, але тоді негода не пошкодила домівок. 

Причини утворення смерчів  та торнадо повністю не вивчені досі. Можна вказати лише деякі загальні відомості, найхарактерніші для типових смерчів.

Грози бувають в більшій частині земної кулі, за винятком регіонів з субарктичним кліматом і арктичним кліматом, проте смерчі можуть супроводжувати тільки ті грози, які знаходяться на стику атмосферних фронтів.

Найбільша кількість смерчів фіксується на північноамериканському континенті, особливо в центральних штатах США, менше — в східних штатах США.