В Україні майже півтори тисячі нових випадків COVID-19, на Херсонщині – п’ять

12 Серпня 2020, 10:28

В Україні зафіксовано 1 433 нові випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

За даними МОЗ України, 12 серпня (станом на 9:00) в Україні 84 548 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 970 летальних, 45 686 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 1 433 нові випадки. Загалом проведено 1 214 941 тестування методом ПЛР. Усього за добу одужало 752 пацієнти.

Згідно інформації обласної адміністрації, на Херсонщині за добу зафіксували п’ять нови випадків коронавірусної хвороби.

Захворіли жителі м. Херсон: жінка, 46 років,(Корабельний район). Обстежена в м. Одеса для поїздки за кордон; чоловік, 31 рік, (Суворовський район). Обстежений як хворий на ГРВІ; чоловік, 67 років, (Корабельний район). Обстежений як хворий на ГРВІ; жінка, 65 років (Корабельний район). Контактувала з раніше виявленими хворими на COVID-19 у сім’ї. Їх стан задовільний, перебувать на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом; чоловік, 41 рік, (Дніпровський район). Контактував з раніше виявленими хворими на COVID-19 у КНП «ХМКЛ ім. О.С. Лучанського». Стан середньої важкості, госпіталізований до обласної інфекційної лікарні. Встановлюється коло контактних осіб.

Тож наразі в області 276 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них: 213 людей побороли недуг; 58 – інфіковані на COVID-19; 5 – померли.

Як повідомлялося раніше, у Херсоні через нові випадки COVID-19 міську лікарню закрили на карантин.

Уряд припиняє роботу КПВВ на адмінмежі з анексованим Росією Кримом через загрозу поширення коронавірусної хвороби COVID-19.

Нагадаємо:

  • 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я визнала спалах захворювання, що викликається новим коронавірусом, пандемією.
  • Стежте за актуальною інформацією та порадами на офіційному інформаційному порталі Кабміну «Коронавірус в Україні»
    covid19.com.ua.
  • Організації, які співпрацюють з USAID Ukraine – USAID Україна у рамках Медійної Програми Internews в Україні та Фондe розвитку медіа (Media Development Foundation) – розробили та запустили в онлайн-режимі довідник AntiCovid (http://corona.imi.org.ua/), який надає журналістам та іншим медійникам поради щодо того, як висвітлювати пандемію COVID-19 та забезпечити при цьому власну безпеку, а також розповідає про правові аспекти журналістської діяльності під час пандемії.